h

Nieuws uit 2011

30 december 2011

Verordening Winkeltijden


Donderdag 23 december 2011, stond de verordening winkeltijden op de politieke agenda. De reden hiervoor was dat de winkelsluitingswet is veranderd. Daarmee hoort een gemeente ook zijn verordening aan te passen. Dat voorstel lag voor, evenals de mogelijkheid tot openstelling van de winkels alle zondagen in het jaar. Dit is weliswaar gekunsteld door van Almere een toeristische attractie te maken.

Lees verder
29 november 2011

Snijden in eigen vlees door de gemeenteraad

JijIkWij
De SP Almere dient een concreet voorstel in om de raad een percentage van haar raadsvergoeding in te laten leveren. Dit voorstel zal donderdagavond op de politieke markt worden besproken.

Lees verder
10 november 2011

Situatie Reddingsbrigade Almere


Twee weken geleden doken er berichten op dat de reddingsbrigade Almere mogelijk buiten spel gezet zouden worden. De taken zouden veranderen en de Search And Rescue taak verdwijnen.

Lees verder
8 november 2011

Op naar een toezichtbedrijf

Donderdag aanstaande staat de evaluatie van de straatcoaches ter bespreking.
De fractie is van mening dat het werk in de toezichtkant te versnipperd is. Dat zal donderdag ook besproken worden.

Lees verder
7 november 2011

De verleidingen van Berdien Steunenberg


Bij de portefeuillehoudersronde van wethouder Steunenberg gisteravond werd continu gerefereerd naar een verleiding. Het verleiden van collega wethouders om iets te doen en het verleiden van burgers om bijvoorbeeld straatjes te vegen of afval nog beter te scheiden.

Lees verder
25 oktober 2011

Burgerinitiatief: Containers vaker legen (Vervolg)


Op 20 oktober stond het onderwerp weer op de agenda van de Politieke Markt.
Het voorstel van de burgers: De duobak wekelijks te legen en de plasticbak en de papierenbak eens in de maand, leek eenvoudig en dé oplossing voor het probleem. Dit zou namelijk betekenen dat er geen extra rit gereden hoeft te worden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier