h

Nieuws uit 2021

20 december 2021

SP wil sociale woningbouw in Waterwijk

Foto: SP Almere

Maar liefst 8 insprekers uit de Waterwijk spraken in de gemeenteraad luid en duidelijk hun afschuw uit over het plan om een gebouw met 56 sociale huurwoningen te bouwen op de plek van een plantsoen, of zoals zij terecht zeggen: een bos, want daarvan heeft het inderdaad alle kenmerken. De SP kan zich de bezwaren goed voorstellen. Vanwege het enorme tekort aan sociale huurwoningen is de SP toch voor het plan.

Lees verder
17 december 2021

SP Flevoland voert strijd aan tegen Facebook datacenter in Zeewolde

Foto: SP Almere

De demonstratie georganiseerd door SP Flevoland tegen het datacenter van Facebook trok vanavond op het Raadhuisplein in Zeewolde ruim 200 deelnemers.

Lees verder
15 december 2021

SP Flevoland bewaakt Raad van Zeewolde tegen inbraak Meta

Foto: SP Almere

Donderdagavond 16 december beslist de gemeenteraad van Zeewolde over de vestiging van het datacenter van Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp. De SP houdt vlak voor de vergadering samen met inwoners de wacht op het Raadhuisplein en vraagt de raad om daarna de wacht over te nemen en de ogen open te houden om een inbraak van Meta in de gemeente te voorkomen.

Lees verder
14 december 2021

Strijd voor de bomen gaat door!

Foto: Eibert Draisma / Privé collectie

Uit overdreven angst voor schadeclaims, wordt aan de Westerdreef nu een veel grotere schade aangericht aan de leefbaarheid, biodiversiteit, klimaataanpassing en de gezondheid van mens en dier. Een enorme teleurstelling voor de bewoners en alle Almeerders die zich daarvoor inzetten. Maar de strijd voor de bomen van Almere gaat door!

Lees verder
10 december 2021

SP motie aangenomen: gemeente maakt plan openbare wc’s in stadscentra

Foto: SP Almere

De motie die onder aanvoering van de SP is ingediend waarin het college opdracht krijgt een plan te maken om openbare sanitaire voorzieningen in Almeerse stadscentra op orde te brengen is door de gemeenteraad aangenomen.

Lees verder
10 december 2021

SP Almere vraagt opheldering hyperconnectiviteitshub lobby

Foto: Pixabay

In de onlangs onthulde brief van Provincie Flevoland aan toenmalig minister Wiebes voor steun aan het Meta datacenter in Zeewolde wordt ook gelobbyd voor een hyperconnectiviteitshub in Almere. SP Almere wil van het college weten wat haar betrokkenheid is bij deze lobby.

Lees verder

Pagina's

U bent hier