h

Nieuws uit 2023

18 december 2023

Opnieuw verontrustende klachten bij De Hulk in Haven

"Vandaag is het dag 15 van lekkages. Weer bij de dezelfde bewoners. Het gaat niet met druppels maar met stralen door de woning. Help help help." Dit bericht kreeg de SP-Hulpdienst vorige week maandag van huurders uit gebouw De Hulk in Almere Haven. De SP stuurde de noodkreet meteen door naar woningcorporatie De Alliantie met de oproep: "Graag actie met de grootst mogelijke spoed." 

Lees verder
2 december 2023

Acht moties over netcongestie en uiteindelijk zijn statushouders niet welkom

In Almere dreigen woningbouw, economische ontwikkelingen en duurzaamheidsambities stil te vallen door netcongestie. Vorige week was over dit onderwerp een interpellatie in de gemeenteraad. Als vervolg hierop werden afgelopen donderdag acht moties op de politieke markt besproken.

Lees verder
29 november 2023

Almeers zorgbedrijf eist huisuitzetting van kwetsbare cliënten bij rechter

Deskundige Begeleiding Autisme (DBA), een zorgbedrijf uit Almere dat zorg onlosmakelijk aan wonen koppelt, drijft kwetsbare cliënten tot wanhoop met bedenkelijke zorgplannen. Cliënten die het gesprek aangaan over hun zorgplan dat zij niet passend vinden en uiteindelijk niet accepteren, dreigen hun appartement uitgezet te worden. Een conflict hierover is inmiddels in de rechtszaal uitgevochten. Ondanks dat DBA bij de nieuwe aanbesteding van de zorg geen gecontracteerde partij meer is, zegt de gemeente Almere toe dat cliënten ook in 2024 passende zorg krijgen, waarbij het streven is dat ze hun woning behouden. Cliënten en direct betrokkenen zetten zich samen met SP Almere in om huisuitzetting te voorkomen.

Lees verder
22 november 2023

Mysterieuze tent blijkt woonprotest SP Almere

Een mysterieuze tent dook een kleine week geleden opeens op op het braakliggend terrein aan de Wisselweg in Almere, waar tot een jaar of twee geleden gebouw De Beurs stond. Ging het om een dakloze, ging het om een wanhopige Almeerder op zoek naar woonruimte, ging het om een stil woonprotest? Zowel media als gemeente nam een kijkje bij de tent, maar trof geen tekenen van bewoning aan. Afgelopen dinsdag kwam de aap uit de mouw, het bleek een protest van de SP Almere tegen het alsmaar uitblijven van de woningbouw op deze plek.

Lees verder
19 oktober 2023

ViP Almere: Neem ons mee in nieuwe plannen

Foto: SP

Op de 13e dag van iedere maand organiseert de werkgroep ViP Almere een bijeenkomst in Café op 2 tegenover het stadhuis. ViP Almere (VN-verdrag in de Praktijk Almere) komt op voor Almeerders met een handicap of beperking en helpt de gemeente bij de uitvoering van dit verdrag. De SP in Almere onderhoudt warme banden met ViP.

Lees verder
5 augustus 2023

Op initiatief SP Almere gebruik dienstwagens ingeperkt

Tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen riepen wij op om terug te gaan naar de basis. Dus geen geld uitgeven aan prestige en onzin waar de inwoner niks aan heeft, maar gewoon een gemeente die doet waar een gemeente voor bedoeld is. Zorgen voor een sociaal, groen en veilig Almere.

Lees verder

Pagina's

U bent hier