h

De verleidingen van Berdien Steunenberg

7 november 2011

De verleidingen van Berdien Steunenberg


Bij de portefeuillehoudersronde van wethouder Steunenberg gisteravond werd continu gerefereerd naar een verleiding. Het verleiden van collega wethouders om iets te doen en het verleiden van burgers om bijvoorbeeld straatjes te vegen of afval nog beter te scheiden.

Naast dat het woord portefeuillehoudersronde een uitstekend woord voor galgje zou zijn, bracht het woord verleiden ook een associatie bij me boven van het sprookje 'de rattenvanger van Hamelen'. Hierin verleid de rattenvanger als het ware de ratten tot volgen en vervolgens leidt hij ze regelrecht de afgrond in. Ik heb daarom ook meteen maar afgecheckt dat dit niet de manier van verleiden is die de wethouder voor collega's en burgers in petto heeft.
De reactie hierop was verbazingwekkend dat de wethouder juist graag de rattenvanger van Hamelen zou zijn met de stroom ratten achter zich aan. Rest de vraag of de ratten in deze vergelijking dan de collega wethouders of de burgers van Almere zijn. We gaan het afwachten.

Kijk voor volledige weergave van dit sprookje (en andere sprookjes uit de najaarsnota) op:
http://politiekemarkt.almere.nl/Vergaderingen/Politieke-Markt/2011/3-november/16:00

U bent hier