h

Nieuws van de afdeling

23 maart 2024

Na tussenkomst Hulpdienst mag ernstig zieke Clint in woning blijven

Foto: Gracella Peroti-Kerster

Onze Hulpdienst krijgt soms te maken met schrijnende, verdrietige zaken. Eind januari kregen we contact met Gracella. Haar broer Clint kreeg net voor Kerst de diagnose longkanker met uitzaaiingen. Vanwege een tijdelijk huurcontract dreigde hij zijn woning te verliezen en op straat te komen. De verhuurder was in eerste instantie niet te vermurwen. Ziek of niet ziek, Clint moest zijn woning uit.

Lees verder
19 maart 2024

SP-wethouder maakt werk van verwijdering asbestdaken

Foto: SP

Stimuleren dat asbestdaken vervangen worden en toezicht houden om te voorkomen dat dit illegaal gebeurt. Dit stelden we al als oppositiepartij aan de orde en werd in 2022 een belangrijk punt in ons verkiezingsprogramma. Bij toetreding tot de Almeerse coalitie kregen we dit ook in het coalitieakkoord. Onze eigen wethouder Alexander Sprong kreeg met de portefeuilles milieu en klimaat dit hete hangijzer zelf onder zijn verantwoordelijkheid.

Lees verder
15 maart 2024

Half miljoen veiliggesteld voor bestaanszekerheid

Goed nieuws. Door een administratieve fout in de gemeentelijke begroting dreigde een half miljoen euro bestemd voor Almeerders die het moeilijk hebben uit beeld te verdwijnen. Maar gisteravond is in de gemeenteraad met grote meerderheid (31 voor, 10 tegen) een amendement van SP, ChristenUnie en Partij voor de Dieren aangenomen die deze fout corrigeert. Het geld wordt ingezet voor gerichte maatregelen om de bestaanszekerheid van Almeerders te versterken.

Lees verder
13 maart 2024

Fonds Bijzondere Noden en Stichting Wensjes helpen mensen in nood

Graag besteden we hier aandacht aan mensen en organisaties waarmee onze Hulpdienst samenwerkt. Jeltje Vliegenthart is zo iemand. Zij is adviseur en toetser van het Fonds voor Bijzondere Noden in Almere. Dit fonds zorgt voor mensen die niet de financiën hebben, maar wel vanwege een (medische) urgentie bijvoorbeeld een opklapbed of wasmachine nodig hebben.

Lees verder
8 maart 2024

Almeerse coalitie met SP wil door na vertrek VVD

Tot verrassing en verbijstering van velen besloot de VVD deze week uit de coalitie te stappen. Na recentelijk nog vertrouwen in coalitie en college te hebben uitgesproken, stelde de VVD opeens de keiharde eis dat het financiele tekort van de stad niet met lastenverzwaringen gedicht mag worden. Hierover was geen gesprek meer mogelijk.

Lees verder
6 maart 2024

SP stelt vragen over zorgelijke begeleiding autisme door DBA

De fractie van de SP heeft vragen gesteld aan het college van B en W naar aanleiding van een brief die cliënten van DBA (Deskundige Begeleiding Autisme) aan het college en de gemeenteraad stuurden. In de brief luiden ze de noodklok over de slechte zorg en de onzekere woonsituatie die is ontstaan nadat de gemeente Almere de samenwerking met het zorgbedrijf heeft verbroken. De SP vraagt de verantwoordelijke wethouders met cliënten in gesprek te gaan en de antwoorden op de schriftelijke vragen daarbij te betrekken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier