h

Nieuws uit 2024

5 juni 2024

David de Vreede bij Politiek op 1 over coalitieakkoord

SP-raadslid David de Vreede was samen met Elian van Nunen (Leefbaar Almere), Meke Smeulders (D66) en Ton Theunis (Almere Partij) te gast bij Politiek op 1 van 1Almere om over het nieuwe coalitieakkoord te praten.

Lees verder
3 juni 2024

SP steunt gemeente bij terugkoop Hortus

Met de terugkoop van de grond van de geplande wijk Hortus neemt de gemeente Almere de regie op volkshuisvesting op het voormalige Floriadeterrein weer in eigen handen. De fractie van de SP in de gemeenteraad steunt daarom deze actie en prijst de durf van het college om zo de impasse rond het terrein te doorbreken. Het contract met Weerwater CV, de combinatie van vastgoedbeheerder Amvest en bouwbedrijf Dura Vermeer, is inmiddels ontbonden.

Lees verder
28 mei 2024

SP met vertrouwen door in nieuwe Almeerse coalitie

Terwijl landelijk een rechtse coalitie in de maak is, gaat Almere voor meer sociaal. VVD en CU vertrokken eerder dit jaar vanwege verschillende redenen uit de coalitie. PvdA en GroenLinks sloten zich aan bij de reeds bestaande collegepartijen SP, Partij voor de Dieren, CDA, D66 en Leefbaar Almere. Hierdoor werd vandaag de meest sociale Almeerse coalitie in jaren gepresenteerd.

Lees verder
18 mei 2024

Miljoenen van Rijk voor verduurzaming huizen en een veiliger centrum Haven

Onze SP wethouder Milieu en Klimaat, Alexander Sprong, is er samen met zijn collega Maaike Veeningen in geslaagd om 13 miljoen Euro subsidie van de landelijke overheid binnen te halen om het centrum van Almere Haven op te knappen. 10 miljoen daarvan is bedoeld voor het isoleren van 630 woningen zodat de energierekening van de bewoners daalt en we energiearmoede onder Almeerders terugdringen.

Lees verder
17 mei 2024

Uitbreiding Almere City stadion doorgezet zonder inspraak omwonenden

In de talkshow ‘Politiek op 1’ sprak David de Vreede, raadslid van SP, over de uitbreiding van het stadion. Hij vindt het bijzonder dat het college alle procedures en regels opzij schuift voor dit project. “Het gaat erom dat je een beleid hanteert van gelijke monniken, gelijke kappen”, zegt De Vreede.

Lees verder
11 mei 2024

PvdD en SP bezorgd over uitbreiding stadion zonder participatie

Foto: Wikimedia Commons / Youri165

De Almeerse fracties van de Partij voor de Dieren en de Socialistische Partij hebben vragen gesteld naar aanleiding van de geplande snelle uitbreiding van het Yanmar Stadion van Almere City FC waarbij verschillende ontwikkelstappen worden overgeslagen. Zij maken zich zorgen over de beperkte betrokkenheid van Almeerders bij dit proces en de inconsistentie met andere projecten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier