h

Nieuws uit 2024

24 juni 2024

Bewoners Wilgengriend snel geholpen na schimmelklachten

Enkele maanden geleden berichtten we over schimmelproblemen in meerdere seniorenwoningen aan de Wilgengriend in Almere Haven. De betreffende huizen hadden in 2021 groot onderhoud gehad, maar in de slaapkamer werden sindsdien de schimmel- en vochtproblemen alsmaar groter. Na het inschakelen van de SP Hulpdienst bleek dat bij het onderhoud de wanden van de slaapkamers niet mee waren geïsoleerd. 

Lees verder
17 juni 2024

Almeerse raad wil gebruik dienstwagens verder terugdringen

De Almeerse gemeenteraad wil het gebruik van dienstwagens voor burgemeester en wethouders verder terugdringen. Een motie die SP'er David de Vreede afgelopen donderdag met steun van Partij voor de Dieren, ChristenUnie, Partij van de Arbeid, BIJ1, DENK en Respect Almere indiende, werd met een ruime meerderheid van 30 stemmen voor en 12 tegen aangenomen. Vorig jaar werd het aantal dienstwagens met chauffeur op initiatief van de SP al van drie naar twee teruggebracht.

Lees verder
5 juni 2024

David de Vreede bij Politiek op 1 over coalitieakkoord

SP-raadslid David de Vreede was samen met Elian van Nunen (Leefbaar Almere), Meke Smeulders (D66) en Ton Theunis (Almere Partij) te gast bij Politiek op 1 van 1Almere om over het nieuwe coalitieakkoord te praten.

Lees verder
3 juni 2024

SP steunt gemeente bij terugkoop Hortus

Met de terugkoop van de grond van de geplande wijk Hortus neemt de gemeente Almere de regie op volkshuisvesting op het voormalige Floriadeterrein weer in eigen handen. De fractie van de SP in de gemeenteraad steunt daarom deze actie en prijst de durf van het college om zo de impasse rond het terrein te doorbreken. Het contract met Weerwater CV, de combinatie van vastgoedbeheerder Amvest en bouwbedrijf Dura Vermeer, is inmiddels ontbonden.

Lees verder
28 mei 2024

SP met vertrouwen door in nieuwe Almeerse coalitie

Terwijl landelijk een rechtse coalitie in de maak is, gaat Almere voor meer sociaal. VVD en CU vertrokken eerder dit jaar vanwege verschillende redenen uit de coalitie. PvdA en GroenLinks sloten zich aan bij de reeds bestaande collegepartijen SP, Partij voor de Dieren, CDA, D66 en Leefbaar Almere. Hierdoor werd vandaag de meest sociale Almeerse coalitie in jaren gepresenteerd.

Lees verder
18 mei 2024

Miljoenen van Rijk voor verduurzaming huizen en een veiliger centrum Haven

Onze SP wethouder Milieu en Klimaat, Alexander Sprong, is er samen met zijn collega Maaike Veeningen in geslaagd om 13 miljoen Euro subsidie van de landelijke overheid binnen te halen om het centrum van Almere Haven op te knappen. 10 miljoen daarvan is bedoeld voor het isoleren van 630 woningen zodat de energierekening van de bewoners daalt en we energiearmoede onder Almeerders terugdringen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier