h

Nieuws uit 2020

28 december 2020

Oplaten wensballonnen verboden

Foto: Vuong Viet / Pixabay

In 2015 vonden boswachters nog 200 wensballonnen in de Oostvaardersplassen. Schadelijk voor de natuur en gevaarlijk voor dieren. Daarnaast leveren ze ook brandgevaar op. Zowel in Almere als Lelystad is het oplaten van (wens)ballonnen verboden, dankzij moties van de SP en medestanders. 

Lees verder
23 december 2020

SP verkiezingsprogramma Flevoland: geen Lelystad Airport, zonnepanelen ipv asbest en voor de Lelylijn

Foto: TobiasRehbein / Pixabay

Als het aan ons ligt gaat Lelystad Airport niet open ter bescherming van de luchtkwaliteit en het klimaat. In plaats van investeringen in de luchtvaart willen wij dat de Lelylijn er komt zodat heel Flevoland goed bereikbaar is per trein.

Lees verder
22 december 2020

Lot bomen Bouwmeesterbuurt in handen gemeenteraad

Foto: Eibert

Het College van B&W heeft de vragen van de SP beantwoord over de bomenkap in de J. Duikerstraat in de Bouwmeesterbuurt. Erkend wordt dat er niets mis is met de bomen, in tegendeel zelfs. Op basis van het Bomenkader zouden ze niet gekapt mogen worden. Maar, zo schrijft het College, de afspraak om te kappen is gemaakt toen er nog geen Bomenkader was: “Dit raakt dus aan de beginselen van behoorlijk bestuur en aan de door de raad vastgestelde kaders”. 

Lees verder
18 december 2020

Kerstuitkering voor gedupeerden kindertoeslag-affaire

Foto: martaposemuckel / Pixabay

De SP wil dat Almeerse ouders die gedupeerd zijn door de kindertoeslag-affaire een kerstuitkering van 750 euro krijgen. In de raad lijkt brede steun te zijn voor dit voorstel.

Lees verder
10 december 2020

Stop met gebruik rubbergranulaat op sportvelden

Foto: SP

Het rubbergranulaat moet zo snel mogelijk van onze Almeerse sportvelden verdwijnen ter bescherming van de gezondheid van onze kinderen en het milieu en om hoge kosten van bodemsanering te voorkomen.

Lees verder
10 december 2020

Bomen Westerdreef nog niet gekapt

Foto: Eibert Draisma / Privé collectie

Mooi nieuws in deze tijd, de enige tijd van het jaar dat ALLE Almeerders van bomen houden!

Lees verder

Pagina's

U bent hier