h

Opnieuw verontrustende klachten bij De Hulk in Haven

18 december 2023

Opnieuw verontrustende klachten bij De Hulk in Haven

"Vandaag is het dag 15 van lekkages. Weer bij de dezelfde bewoners. Het gaat niet met druppels maar met stralen door de woning. Help help help." Dit bericht kreeg de SP-Hulpdienst vorige week maandag van huurders uit gebouw De Hulk in Almere Haven. De SP stuurde de noodkreet meteen door naar woningcorporatie De Alliantie met de oproep: "Graag actie met de grootst mogelijke spoed." 

De huurders schakelden ook Omroep Flevoland in en afgelopen week werkte de firma Patina al met man en macht aan de reparatie. Als De Alliantie de huurders eerder serieus had genomen, was de schade niet zo groot geweest, is de overtuiging van de SP. Raadslid Eibert Draisma nam afgelopen donderdag een kijkje in de getroffen woning. In de hal van Rigona Marevci is het met hemelwater verzadigde plafond eruit gesloopt. In de woonkamer zal dat ook moeten gebeuren en het laminaat zal vervangen moeten worden. De SP zal erop toezien dat De Alliantie alle schade herstelt en betaalt, inclusief het gederfde woongenot.

Afgelopen zomer bracht de SP samen met de huurders al een uitgebreid rapport uit over de woningklachten in het monumentale gebouw De Hulk. Veel van de klachten zijn sindsdien aangepakt, maar nog lang niet alle en nog lang niet goed genoeg, zo blijkt nu. In 1977 gebouwd voor de Rijksdienst IJsselmeerpolders, was het hier het eerste kantoorgebouw. In 2012 werd het fraai gerestaureerd en omgebouwd tot woongebouw met 27 sociale huurwoningen, een atelier op het dak en bedrijfjes en ateliers in de plint.

 

Lees ook het bericht van Omroep Flevoland

 

U bent hier