h

SP motie aangenomen: gemeente maakt plan openbare wc’s in stadscentra

10 december 2021

SP motie aangenomen: gemeente maakt plan openbare wc’s in stadscentra

Foto: SP Almere

De motie die onder aanvoering van de SP is ingediend waarin het college opdracht krijgt een plan te maken om openbare sanitaire voorzieningen in Almeerse stadscentra op orde te brengen is door de gemeenteraad aangenomen.

Het college krijgt maximaal een jaar de tijd om een plan te maken dat de volgende acties omvat. In drukke voetgangersgebieden komt er om de 500 m een openbaar toilet. Er komen minstens twee toegankelijke openbare sanitaire voorzieningen in Almere Centrum en in elk ander stadsdeel minimaal één openbare toegankelijke sanitaire voorziening, met de mogelijkheid om liggend te verschonen. Reeds beschikbare semi-openbare toiletvoorzieningen worden opgenomen in een ‘openbare sanitaire voorzieningen overzicht’. Alle voorzieningen krijgen een duidelijke bewegwijzering zodat iedereen ze gemakkelijk kan vinden.

Azhar Naeem (SP raadslid) : “Ik ben ontzettend blij dat de raad onze motie breed heeft gesteund. Als SP maken we ons sterk voor een inclusieve gemeente. De steun voor onze motie is vooral een steun in de rug voor mensen met een lichamelijke beperking.”

De plannen van het college worden aan de raad voorgelegd. Na goedkeuring kunnen ze daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Reacties

Gefeliciteerd ajb geen woekerprijzen à la 2theloo. Gratis zelfreinigend zoals in Frankrijk. Een hele prestatie van jullie!

Reactie toevoegen

U bent hier