h

Bomen Westerdreef nog niet gekapt

10 december 2020

Bomen Westerdreef nog niet gekapt

Foto: Eibert Draisma / Privé collectie

Mooi nieuws in deze tijd, de enige tijd van het jaar dat ALLE Almeerders van bomen houden!

De second opinion van bomenexpert Jitze Kopinga, waar de SP opdracht voor gaf, wordt goeddeels gevolgd: De Abelen zijn in goede conditie, “pluisoverlast” mag geen reden voor kap zijn, en dode takken zijn gevolg van achterstallig onderhoud, dat ingehaald kan worden. Overigens mogen klachten over schaduw, afvallende blaadjes, vogelpoep of ongemotiveerde angst voor omwaaien ook geen reden voor kap zijn. Tenslotte kunnen eventuele twijfels over de instabiliteit van de bomen weggenomen worden door een bomentrekproef.

 

In de media: https://www.almeredezeweek.nl/article/details/meer-duidelijkheid-gewenst...

Reactie toevoegen

U bent hier