h

Kerstuitkering voor gedupeerden kindertoeslag-affaire

18 december 2020

Kerstuitkering voor gedupeerden kindertoeslag-affaire

Foto: martaposemuckel / Pixabay

De SP wil dat Almeerse ouders die gedupeerd zijn door de kindertoeslag-affaire een kerstuitkering van 750 euro krijgen. In de raad lijkt brede steun te zijn voor dit voorstel.

Naar aanleiding van een door de SP in de Tweede Kamer ingediende en aangenomen motie om vele ouders die getroffen en nog niet geholpen zijn, 750 euro uit te keren voor kerst, heeft de Almeerse SP-fractie het initiatief genomen om deze motie ook in Almere op de agenda te zetten.
De ouders wachten al maandenlang op enige vorm van compensatie voor de schade die ze is aangedaan door de Belastingdienst ten aanzien van de kinderopvangtoeslagaffaire.
Gemeenten kiezen er geregeld voor om ten aanzien van de bijstandsuitkering bepaalde kosten met elkaar te verrekenen. De SP stelt dat de gemeente nu juist een positieve rol kan innemen in het herstel van het vertrouwen in de overheid van deze ouders en kinderen en het hiervoor belangrijk is dat er niet wordt getornd aan het bedrag van 750 euro. De kerstuitkering hoeft op geen enkele manier verrekend te worden met de bijstandsuitkering of andere gemeentelijke uitkeringen.
Inmiddels zijn 500 gezinnen in beeld bij de gemeente die slachtoffer zijn van de kinderopvangtoeslag-affaire.

In de media: 

https://www.almeredezeweek.nl/article/details/sp-wil-kerstuitkering-voor...

https://omroepalmere.nl/2020/12/10/slachtoffers-toeslagenchaos-door-geme...

 

Reactie toevoegen

U bent hier