h

Zorg

8 augustus 2019

demonstratie tegen de afbraak van de ziekenhuiszorg

De SP organiseert dinsdag 27 augustus een demonstratie tegen de afbraak van de ziekenhuiszorg in onze provincie. Wij vinden het onacceptabel dat er geen acute verloskunde en volwaardige spoedeisende hulp meer is in Lelystad. Dat gaat mensenlevens kosten. Daarnaast komt er meer druk te staan op ons Almeerse Flevoziekenhuis door de medische afbraak in Lelystad.
Wij roepen jullie allen op om met de SP te demonstreren op 27 augustus om 18:30 uur voor het Provinciehuis in Lelystad!

Lees verder
16 juni 2019

SP Almere steekt stokje voor marktwerking in ambulancezorg

Foto: SP

Op 13 juni 2019 heeft de Almeerse gemeenteraad een wijzigingsvoorstel van de SP op de ontwerpbegroting van de GGD Flevoland aanvaard. Hierin wordt stelling genomen tegen een mogelijke aanbesteding van de ambulancezorg in 2021. Aanbesteding van de ambulancezorg zou een héél slechte ontwikkeling zijn omdat ongevallen niet aan marktwerking doen en de ambulancedienst onderdeel uitmaakt van de rampenbestrijdingsketen. We gaan de politie of brandweer toch ook niet naar de markt brengen. Er zijn in de ogen van de SP al veel te veel diensten naar de markt gebracht, zoals de zorg. Zeer recent hebben wij het faillissement van het ziekenhuis in Lelystad meegemaakt, dit is voor de SP onaanvaardbaar en heeft veel ellende veroorzaakt onder de bevolking en nog steeds zijn er problemen en vallen er zelfs slachtoffers. Dit is onaanvaardbaar, deze belangrijke maatschappelijke voorzieningen moeten onder controle van de overheid blijven! De SP hecht hier grote waarde aan en de aanvaarding van ons wijzigingsvoorstel is een belangrijk signaal tot terugdringing van de marktwerking in de zorg en andere maatschappelijke diensten.

Lees verder
25 oktober 2018

PETITIE 'BEHOUD IJSSELMEERZIEKENHUIZEN'

Er is een petitie gestart door een inwoner van Flevoland voor het behoud van het ziekenhuis. Als SP Almere ondersteunen we deze petitie. Doordat zorgverzekeraars geen toekomst meer zien in het ziekenhuis, is vandaag het faillissement uitgesproken.  Fractievoorzitter van de Statenfractie, Frans Mulckhuijsen:  “Patiënten en zorgverleners zijn de speelbal geworden van commerciële belangen. Dat mag niet gebeuren”

Lees verder
28 december 2017

Kabinet laat Arbeidsgehandicapten in de kou staan!

Foto: SP / SP

Op 21 december is bekend geworden dat de snoeiharde maatregel waarmee Wajongers te maken krijgen vanaf januari 2018 toch door gaat.

Lees verder
21 februari 2017

De dag van het NATIONAAL ZORGFONDS

Foto: SP / SP

Zaterdag 18 april kreeg het Nationaal Zorgfonds duizenden mensen op de been. Op het Malieveld in Den Haag was de enorme tent bijna te klein om de vele duizenden mensen te herbergen die van heinde en verre waren gekomen.

Lees verder
26 januari 2017

Almere voor het Nationaal ZorgFonds

Foto: SP / SP

Almere is vanzelfsprekend voor het Nationaal ZorgFonds, alleen weten ze dat nog niet in Den Haag. Daarom gaan we in grote getale naar Den Haag om duidelijk te maken waar Almere voor staat. En U kunt mee en meedoen op zaterdag 18 februari. Aanmelden voor het vervoer kan via almere@sp.nl

Lees verder
14 november 2016

Landelijke Aftrap op 26 november in Den Haag

Foto: SP-Almere / SP-Almere

Het is hoog tijd voor het Nationaal ZorgFonds. Om dat te bereiken, bouwen we aan een brede beweging. En daar is jouw hulp hard bij nodig! Op zaterdag 26 november organiseren we de Landelijke Aftrap in Den Haag. Op die dag komen we bij elkaar met alle mensen die hun steentje bij willen dragen aan onze groeiende beweging.

Lees verder
10 oktober 2016

Nationaal Zorgfonds in Almere met Renske Leijten

Foto: SP-Almere / SP-Almere

Op 29 september werd in het Alnovum in Almere de regionale bijeenkomst gehouden over het Nationaal Zorgfonds. De opkomst was een groot succes en met sprekers als Renske Leijten, kon de avond ook niet mislukken. In de weken voorafgaand zijn mensen actief bezig geweest om nog meer steunbetuigingen te krijgen. Vervolgens zijn mensen persoonlijk benaderd om aanwezig te zijn op deze avond.

Lees verder
12 september 2016

Gezondheidscentrum Oost in Almere-Haven blijft toch OPEN!!!!

Foto: SP-Almere / SP-Almere

Eerder dit jaar hebben de, voornamelijk oudere, bewoners van Almere-Haven geprotesteerd tegen de sluiting van het Gezondheidscentrum Oost in Almere-Haven.

Lees verder
18 juli 2016

Veel interesse in het Nationaal Zorgfonds

Foto: SP-Almere / SP-Almere

80 bikkels uit het hele land ( waaronder 7 uit Almere) hebben er die er voor gezorgd dat wederom 6000 mensen deze week een actiepakket krijgen tbv het Nationaal Zorgfonds! 

Lees verder

Pagina's

U bent hier