h

Bewoners Wilgengriend snel geholpen na schimmelklachten

24 juni 2024

Bewoners Wilgengriend snel geholpen na schimmelklachten

Enkele maanden geleden berichtten we over schimmelproblemen in meerdere seniorenwoningen aan de Wilgengriend in Almere Haven. De betreffende huizen hadden in 2021 groot onderhoud gehad, maar in de slaapkamer werden sindsdien de schimmel- en vochtproblemen alsmaar groter. Na het inschakelen van de SP Hulpdienst bleek dat bij het onderhoud de wanden van de slaapkamers niet mee waren geïsoleerd. 

Op vrijdag 14 juni gingen Jolanda Haft en René de Jong van de SP Hulpdienst op huisbezoek bij de inmiddels erg tevreden bewoners. Na bemiddeling van de SP was woningcorporatie GoedeStede direct aan de slag gegaan om de problemen op te lossen. De slaapkamers zijn geïsoleerd en ook zijn er ventilatiegaten aangebracht. De kamers zijn geschilderd en netjes opgeleverd. Na alle ellende hebben de huurders eindelijk een schone en droge slaapkamer waar geen schimmel meer te vinden is.

Jolanda Haft is blij dat de woningcorporatie zo snel actie heeft ondernomen. "We willen GoedeStede en haar medewerkers graag een ster geven. Het is mooi om te zien dat het soms best lukt om snel goede afspraken te maken tussen huurders en woningcorporatie. En uiteraard zijn wij blij dat deze bewoners nu weer zonder problemen kunnen slapen in de eigen slaapkamer. Schimmelproblemen spelen echter in veel meer Almeerse buurten en dat is vaak niet de schuld van de bewoner. We zullen ook in de toekomst klaarstaan voor huurders die hierdoor in de knel komen."

U bent hier