h

Hulpdienst bemiddelt bij schimmelwoningen GoedeStede

8 april 2024

Hulpdienst bemiddelt bij schimmelwoningen GoedeStede

Afgelopen december werd de Hulpdienst van de SP Almere benaderd over een schimmelprobleem in een seniorenwoning aan de Wilgengriend in Almere Haven. Deze woning en de naastgelegen woningen hebben in 2021 groot onderhoud gehad, maar kort nadat dat gereed was, kwamen de eerste klachten al binnen bij woningcorporatie GoedeStede.

De familie Hesseling is blij met de actie van de SP HulpdienstDe familie Hesseling, woonachtig aan de Wilgengriend 135, is erg tevreden over hun woning. In de slaapkamer werden de schimmel- en vochtproblemen echter alsmaar groter. Het behang viel spontaan van de muren, dus moest al eens vervangen worden. Door de schimmel werd echter ook kleding, het bed en de vloer aangetast. Mevrouw Hesseling maakte het geregeld goed schoon, maar de problemen keerden telkens weer terug. Uit navraag bij de buren bleek dat andere woningen in de straat dezelfde problemen hadden. Herhaaldelijk zijn de klachten gemeld bij de woningcorporatie, waarna er steevast foto's werden genomen. Tot verdere actie en een oplossing kwam het echter niet.

René de Jong en Jolanda Haft van de SP Hulpdienst zijn ter plekke gaan kijken. Bij binnenkomst was de schimmellucht al te ruiken. Tot verbazing van onze hulpdienstmedewerkers ging het in totaal om zes seniorenwoningen die dezelfde problemen hadden. Na onderzoek bleek echter dat bij het groot onderhoud in 2021 de wanden van de slaapkamers niet mee waren geïsoleerd. Na bemiddeling van de Hulpdienst bij GoedeStede ging de corporatie aan de slag. De woningen worden schimmelvrij gemaakt en de slaapkamers worden alsnog geïsoleerd.

Afgelopen vrijdag is er door de Hulpdienst contact geweest met de getroffen gezinnen. Bij de familie Hesseling is het inmiddels klaar, waardoor ze weer zonder problemen kunnen slapen in de eigen slaapkamer. De andere woningen worden op korte termijn onder handen genomen. Kortom, blije mensen in de buurt en GoedeStede een pluim dat nu wel snel actie is ondernomen.

U bent hier