h

Buurten in de Molenbuurt

7 november 2014

Buurten in de Molenbuurt

Afgelopen donderdag 30 Oktober jl. waren we met ons buurten in de buurt team aangekomen in de molenbuurt.

In totaal waren we met 8 personen van onze partij de buurt in getrokken met versterking van Vincent Mulder van het uit het landelijke.

Gewapend met onze woon enquête trokken we de wijk in. Met deze woon enquête wil de SP onderzoeken of er behoefte is aan betaalbare (aangepaste) woningen voor senioren en starters in bestaande wijken:

We blijven ons als SP verzetten tegen de rare toestanden van de woningmarkt.

Als  je als senior verhuizen wilt naar een kleinere (aangepaste) woning, omdat bijvoorbeeld de kinderen het huis uit zijn of je bent niet meer zo goed ter been, dan kan het volgende je heel goed overkomen:

1.Je moet verhuizen naar een ander deel van de stad omdat er in jou buurt geen beschikbare woning is en je wilt eigenlijk graag in je eigen buurt blijven wonen

2.De kleinere (aangepaste) woning veel duurder is dan je huidige woning.

 

Welke senior zit daar nou op te wachten? Wij denken niet een…!

De SP onderzoekt hoe er in bestaande buurten meer betaalbare (aangepaste) senioren woningen kunnen worden gerealiseerd. Op deze manier komt er doorstroming in het woningaanbod, zodat ook de startende gezinnen kans maken op een sociale huurwoning.

Laat uw stem horen en vul de enquête in op onze site. Het vraagt slechts een paar minuutjes van uw kostbare tijd.

Bij voorbaat onze hartelijke dank en uiteraard gaan wij zeer zorgvuldig om met de door u verstrekte gegevens. Deze worden uitsluitend voor het bovengenoemde doel gebruikt.

De Wonen Enquête

Reacties

In bouwmeesterbuurt is er op het Van Eesterenplein een gebouw gekomen met seniorenflats en beneden gezondheidscentrum. Voorrang voor buurtbewoners. Het liep storm voor die flat. Ligt ook prima, bij winkels en vlak bij bushalte. Zo iets kun je in alle wijken realiseren.

Reactie toevoegen

U bent hier