h

Fonds Bijzondere Noden en Stichting Wensjes helpen mensen in nood

13 maart 2024

Fonds Bijzondere Noden en Stichting Wensjes helpen mensen in nood

Graag besteden we hier aandacht aan mensen en organisaties waarmee onze Hulpdienst samenwerkt. Jeltje Vliegenthart is zo iemand. Zij is adviseur en toetser van het Fonds voor Bijzondere Noden in Almere. Dit fonds zorgt voor mensen die niet de financiën hebben, maar wel vanwege een (medische) urgentie bijvoorbeeld een opklapbed of wasmachine nodig hebben.

Jolanda Haft van de SP Hulpdienst in Almere heeft geregeld contact met Jeltje. Zij komt altijd gelijk in actie en gaat kijken wat ze kan doen. Zo is er onlangs voor een mevrouw een laptop geregeld zodat ze online haar zaken betreffende haar kinderen met zorginstanties goed kan regelen. Ook heeft Jeltje ervoor gezorgd dat er luiers konden worden gekocht voor een jongetje met een beperking, nadat de zorgverzekeraar hier niet aan mee werkte in verband met de leeftijd.

De Stichting Wensjes in Almere Buiten heeft een inloopspreekuur, waar bewoners heen kunnen gaan met hun vragen of hulpverzoek. Deze stichting, opgericht door Els van Boxtel, regelt via donateurs noodhulp in de vorm van levensmiddelen, kleding en mentale ondersteuning. Ook brengt Stichting Wensjes mensen uit hun isolement en met elkaar in verbinding.

Twee organisaties dus waarmee het voor de SP Hulpdienst prettig samenwerken is.

U bent hier