h

Met muziek en rode troepen naar de Bosgouw

5 maart 2023

Met muziek en rode troepen naar de Bosgouw

Meestal zoeken we in verkiezingscampagnes de winkelcentra op, maar dit weekend richtten we ons voor de verandering op de wijk De Gouwen in Almere-Haven. Momenteel ondersteunen we bewoners aan de Bosgouw die bij woningbouwvereniging Ymere inspraak eisen in het groot onderhoud voor hun verwaarloosde woningen. De aanleiding hiervoor was een gezin dat enkele maanden geleden aanklopte bij de SP Hulpdienst nadat ze al jaren bot hadden gevangen bij Ymere om de schimmeloverlast in hun woning op te lossen.

Met muziek deden we een poging om de buurtbewoners een hart onder de riem te steken. Met onder andere SP-lijsttrekker John Cocu gingen we in de buurt gesprekken aan met bewoners. Veel mensen in de wijk hebben klachten over het woningonderhoud, zoals lekkage, vocht, kou en schimmel. Binnenkort is er een bijeenkomst samen met de woningbouwvereniging, waarbij de SP Almere ook aanwezig zal zijn.

De actie in De Gouwen werd afgesloten met toespraken van Cocu en campagneleider Piet de Ruiter.

U bent hier