h

Zilveren Tomaat voor 'bomenman' Eibert Draisma

6 februari 2023

Zilveren Tomaat voor 'bomenman' Eibert Draisma

Het Almeerse SP-lid Eibert Draisma werd afgelopen weekend tijdens een bijeenkomst van afdelingsbestuur, fractie en wethouder verrast met de Zilveren Tomaat. Dit is de hoogste onderscheiding waarmee een afdeling van de SP een lid kan eren. Eibert is sinds de beginjaren van de SP actief binnen de partij. Eerst in Wageningen en daarna in Almere, waar hij de SP-afdeling oprichtte en bij de gemeenteraadsverkiezingen van 1982 en 1986 lijsttrekker was. Sinds vorig jaar is hij raadslid in Almere.

Eibert Draisma wordt dit jaar 75, maar zit niet bepaald stil. Zijn dagelijkse activiteiten zijn te volgen op zijn Facebook-groep Stop Kaalslag Almere. Deze titel verraadt één van zijn grootste interesses, Eibert maakt zich al jaren sterk voor al het groen in Almere. Zo liep hij vorig jaar voorop toen de SP samen met de Partij voor de Dieren en Extinction Rebellion actie voerde tegen de kap van bomen aan de Westerdreef in Almere-Haven. Ook maakt hij deel uit van Beheergroep Buurtbewoners Beatrixpark, een groep vrijwilligers die kleinschalige beheerwerkzaamheden in het Beatrixpark uitvoert, en helpt hij geregeld buren met het onderhoud van hun tuin.

Binnen de SP in Almere is Eibert bestuurslid en sinds maart 2022 gemeenteraadslid. Hij maakte zich het afgelopen jaar onder andere sterk voor bewoners van het appartementencomplex De Hulk, die te maken hadden met achterstallig onderhoud. In de gemeenteraad voert hij namens de SP het woord over volkshuisvesting, milieu en energietransitie, natuur, beheer openbare ruimte en onderwijs.

Door fractievoorzitter Hans Everhard kreeg Eibert zaterdag de Zilveren Tomaat opgespeld. Als 'bomenman' kreeg hij vervolgens van penningmeester Roland Haft een Viburnum Tinus cadeau. Het was even zoeken, maar het boompje heeft inmiddels een mooie plek in de al zo overvolle groene achtertuin van Eibert.

U bent hier