h

SP steunt huurders De Gouwen bij petitie aan Ymere

17 februari 2023

SP steunt huurders De Gouwen bij petitie aan Ymere

Huurders uit De Gouwen in Almere Haven hebben op woensdag 15 februari tijdens een bewonersavond samen met de SP een petitie overhandigd aan woningcorporatie Ymere waarbij inspraak wordt gevraagd bij de geplande woningrenovatie. De petitie is door 91 huurders ondertekend en roept Ymere op om de huurders tijdig bij de komende renovatie van hun woning te betrekken.

De petitie bevat een lange lijst van vragen waar de huurders tijdens de eerstvolgende bewonersbijeenkomst een antwoord op willen hebben. Met de antwoorden willen de huurders vervolgens met Ymere in overleg om goede afspraken te maken over de verbetering van hun woning.

Bewoners Simone Lanser en Jolanda van Straaten boden samen met Jolanda Haft (SP Hulpdienst) de petitie aan. Ook Kristel Lubbers hielp mee met de actie, zij kon echter niet bij de bijeenkomst zijn. SP-raadslid Rijk Ravestein sprak steun uit voor de petitie en riep Ymere op om vooral goed naar de huurders te luisteren: "Niet alleen aan de woningen maar ook in de communicatie met de corporatie valt nog heel veel te verbeteren."

De volgende bewonersbijeenkomst is op 15 maart. Ymere zal vóór de zomervakantie het renovatieplan aan de huurders voorleggen.

Jolanda Haft (SP, midden) biedt met twee huurders de petitie aan

Simone Lanser (bewoner), Jolanda Haft (SP Hulpdienst) en Jolanda van Straaten (bewoner) bieden samen de petitie aan aan een vertegenwoordiger van Ymere (buiten beeld).

U bent hier