h

SP dient motie van wantrouwen in

29 januari 2021

SP dient motie van wantrouwen in

Foto: SP
Het is moreel verwerpelijk dat een tweetal directeuren van de Floriade BV zichzelf verrijkt op kosten van de belastingbetaler. En dat nota bene in tijden van crisis en economische ellende. Het college van burgemeester en wethouders staat erbij en kijkt ernaar.
Daarom diende de SP samen met de PvdD en PVV een motie van wantrouwen in.
Onze fractievoorzitter Hans Everhard vertelt bij Omroep Flevoland hoe wij hierover denken. Kijk de uitzending terug via onderstaande link.
 
In de media;
 
 

Reacties

Beste Hans
Al jaren zijn wij aan het strijden geweest tegen de komst van de geldverslindende Floriade. Ook PvdA is medeverantwoordelijk voor dit debacle. Ze hebben flink boter op hun hoofd. Adri Duijvenstein en Annemarie Jorritsma hebben dit veroorzaakt en als makke schapen is de meerderheid van de gemeenteraad achter deze bestuurders aangelopen. Waar vies veel geld is te verdienen, ontkom je gewoon niet aan vooral
VVD zakkenvullers. Keer op keer heb ik gewaarschuwd, maar weet je, iedere Almeerder wordt hiervan de dupe en dat zal zeker niet zonder gevolgen zijn.
Groen links twijfelden sterk, begin 2016.
Een wethouderszetel voor Hoek heeft ze over de streep getrokken.
Hierdoor kon de Floriade doorgaan. Te triest voor woorden. Gewoon gekochte stemmen. Zo ook worden nu journalisten gekocht. Ik denk dat het om Odeke de Jong gaat. Ook een goede kennis van Jorritsma. Het zal me niet verbazen als Jorritsma ook in de Raad van Commisarissen van de Floriade zit.
Gewoon een VVD club van profiteurs.

Beste,

Uw gedachtegoed wordt door mij niet altijd gedeeld, maar in deze kwestie ben ik blij dat uw partij zich teweer heeft gesteld tegen deze exorbitante gang van zaken. Mijn vertrouwen in de gemeente daalt helaas weer eens met rasse schreden. Het is onbestaanbaar dat voor het aansturen van dit project er twee directeuren zijn die meer verdienen dan een minister president die een geheel land aanstuurt. Bij mij rijst ook de vraag of er binnen ons gemeentebestuur wel voldoende denkniveau aanwezig is dat kan bevroeden hoe dit overkomt bij de bevolking, die toch al zo weinig vertrouwen heeft in de politiek. Ik spreek dan nog niet eens over de schrijnende situaties die ontstaan binnen minder draagkrachtige gezinnen tijdens en na de corona-crisis. Ook zij gaan bijdragen aan die salarissen. Zowel gemeentebestuur als de beide heren zouden zich moeten schamen over deze handelwijze. Met uw partij ben ik blij. U verzet zich tenminste tegen deze excessen. Dank!! drs. Ed Wichers , Almere

Reactie toevoegen

U bent hier