h

Jongerencafé tegen schuldencrisis

23 oktober 2019

Jongerencafé tegen schuldencrisis

Foto: SP

Op maandag 14 oktober 2019 organiseerde SP Almere een jongerenavond bij Café op 2 in het centrum van Almere. Met 15 jongeren, SP Tweede Kamerlid Frank Futselaar, een bestuurslid van Rood en onze voorzitter David en secretaris Jerney was de opkomst prima. De jongeren gingen met onze SPers in gesprek over de problemen van het huidige leenstelsel voor studenten. Al sinds de invoering van dit schuldenstelsel vecht de SP hier met hand en tand tegen. Nu dat we eindelijk een meerderheid van de partijen in de Tweede Kamer ervan hebben overtuigd dat dit systeem niet werkt en de basisbeurs weer moet worden ingevoerd eisen we een compensatie voor de studenten met schulden. Hiervoor werkt onze Frank aan een wetsvoorstel die hij in de Tweede Kamer wil indienen.
Onze David en Jerney hebben goede contacten gelegd met de Almeerse jongeren en zijn met hen in gesprek om te kijken hoe we dit probleem en anderen uitdagingen waar de jongeren mee kampen samen kunnen bestrijden. Wordt vervolgd!

 

Reactie toevoegen

U bent hier