h

Voor of tegen de Floriade ???

6 augustus 2017

Voor of tegen de Floriade ???

Foto: SP / SP-Almere

De wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2022 kost de gemeente Almere minstens 11,6 miljoen meer dan tot nu toe werd aangenomen. Die extra miljoenen komen bovenop de 10 miljoen euro die de gemeente Almere eerder heeft gereserveerd voor het evenement. de gemeentelijke bijdrage aan het evenement dus meer dan verdubbeld. 

De SP steunde vorige maand een motie van wantrouwen tegen het College van B en W, daar wij van mening zijn dat de een eerdere gedane belofte dat er “geen cent meer bij zou komen” en de extra miljoenen beter besteedt zouden kunnen worden aan noodzakelijkere investeringen, in deze tijd van bezuinigingen, dan het zoveelste prestigeproject.

Omdat de SP zeer geïnteresseerd is in de  mening van de Almeerders over dit onderwerp, togen wij zaterdag 5 augustus naar de met de “knikkeractie” naar Grote Markt en werd het publiek opgeroepen om, de simpele vraag: “BENT U VOOR OF TEGEN DE FLORIADE? te beantwoorden. Vervolgens kon hun stem symbolisch, in de vorm van een knikker in de daarvoor bestemde bak worden gelegd, waarna een tomaat als dank voor de medewerking werd uitgedeeld.

We kunnen terugkijken op een geslaagde middag, met veel enthousiaste reacties en boeiende gesprekken. Wordt vervolgd………..

Foto: SP / SP-Almere

Reacties

Het is toch niet te geloven dat Almere bezuinigt op allerlei andere belangrijke voorzieningen voorzieningen, ouderenzorg, gezondheidzorg etc. maar gigantische bedragen uitgeeft aan de Floriade. Volgens mij zijn de bezoekersaantallen in de voorafgaande jaren erg gedaald omdat de interesse voor de Floriade sterk is gedaald. Het ergste vind ik dat iedereen naar Almere is getrokken vanwege de mooie groene omgeving. Het groene hart werd het genoemd, maar nu worden complete bossen kaalgeslagen, en vergeet niet het hele ecosysteem van planten en dieren. Om dit onzinnige prestigeproject van een paar heren in de gemeenteraad te doen slagen. Ik zou zeggen verander het project in een mooi natuurgebied

Reactie toevoegen

U bent hier