h

SP maakt zich grote zorgen over risico’s Floriade

28 juni 2015

SP maakt zich grote zorgen over risico’s Floriade

Foto: Floriade / Floriade 2022

De SP maakt zich grote zorgen over het project Floriade. Er is nog steeds grote onduidelijkheid over de financiële risico’s die we als gemeente – en daarmee dus de burgers van deze stad – lopen met het project Floriade. De cijfers waar we momenteel over beschikken zijn inschattingen, er is geen goed inzicht in de te verwachten kosten en opbrengsten en als we ja hebben gezegd tegen het voorstel van het College, is er geen weg meer terug. We kunnen er dan alleen nog maar het beste van hopen.

Om eventuele risico’s zoveel mogelijk in kaart te brengen, heeft de SP een motie ingediend.

Met deze motie verzoekt zij alle Raadsleden een onafhankelijk onderzoek in te laten stellen naar de haalbaarheid en betaalbaarheid van dit project in de diverse beoogde vormen, inclusief het slechtst mogelijke scenario mogelijk. Voorgaande Floriade evenementen hebben niet echt een goede voorbeeldfunctie en bieden weinig hoop. Alle evenementen (op de eerste na) hebben de gemeenschap veel geld gekost.

Om te voorkomen dat we in 2023 een onderzoekscommissie in moeten stellen om het debacle van de Floriade uit te pluizen, meent de SP dat gedegen onderzoek vooraf een beter uitgangspunt is. Zoals een oud Hollands gezegde luidt: “het is beter voorkomen dan genezen”. Bovendien weten we allemaal dat genezen in dit soort gevallen geen haalbare kaart is. Het geld is weg en de burgers zitten opgescheept met een fikse kostenpost.

De SP vindt het niet meer dan billijk dat de Almeerse bevolking duidelijk zicht heeft op wat er boven hun hoofd hangt en waar de Raad ja of nee tegen kan zeggen. Het is van groot belang dat we zorgvuldig omgaan met de enorme hoeveelheid geld die gepaard gaan met dit project, zeker in tijden van groeiende armoede, tekorten bij de zorg, werkeloosheid, etc.

Reactie toevoegen

U bent hier