h

Woon enquête SP Almere

7 november 2014

Woon enquête SP Almere

De SP Almere onderzoekt momenteel de situatie rond de (on) betaalbare sociale huurwoningen in onze gemeente.

In Almere zijn hoofdzakelijk sociale huurwoningen gebouwd voor gezinnen, maar nu onze stad wat ouder wordt, stijgt ook de vraag naar bijvoorbeeld senioren- of starters woningen.

De wachtlijst voor een sociale huurwoning in Almere is lang en woningzoekenden moeten soms wel 7 à 8 jaar wachten voor ze aan de beurt zijn voor een (andere) sociale huurwoning.

Wat seniorenwoningen betreft, dienen deze wel in de bestaande wijken aangeboden te worden en – uiteraard - betaalbaar te zijn. Menig oudere voelt er namelijk niets voor om uit zijn of haar eigen wijk te vertrekken naar een onbekend stadsdeel. Dat betekent dat je niet meer kunt terugvallen op het netwerk dat je, inmiddels in alle jaren dat je in de betreffende wijk woont, om je heen hebt gebouwd. Denk aan behulpzame buren, winkeltjes, buurthuizen, gezondheidscentra e.d.

Daar bovenop zijn de bestaande seniorenwoningen duurder dan menige eengezinswoning en met de kortingen op je pensioen, lastenverzwaring, hogere ziektekosten etc. kunnen veel mensen zich dat absoluut niet permitteren.

Dergelijke woningen zijn echter niet of nauwelijks beschikbaar en de SP wil bedingen dat deze woningen – betaalbaar en binnen de bestaande wijken – worden gerealiseerd.

Dit zal ook de doorstroming van de sociale huurwoningen voor (jonge) gezinnen weer een beetje op gang kunnen brengen.

Om het onderzoek zo breed mogelijk te kunnen doen, hebben wij uw hulp nodig en wij verzoeken u dan ook om een paar minuten van uw kostbare tijd te gebruiken om deze enquête in te vullen.

DE ENQUETE

Reacties

prima idee

Reactie toevoegen

U bent hier