h

Een luisterend oor

10 maart 2014

Een luisterend oor

Tijdens de vrijdagmarkt in Almere-Haven was Emile Roemer te gast in onze mooie gemeente. Het weer werkte prima mee en er was tomatensoep en muziek beschikbaar gemaakt door de SP, zodat we van dit bezoek een geslaagd bezoek konden maken.

Met een grote groep aspirant-raadsleden en ondersteuners, allemaal gekleed in de welbekende rode SP-sweaters en -jassen, trok het gezelschap over de markt om de verhalen van de burgers aan te horen en daar waar gewenst, advies te geven. Mensen kregen tomatenzaadjes uitgereikt en het nadrukkelijke verzoek om toch vooral te gaan stemmen op 19 maart.

Emile heeft prettige gesprekken gevoerd met inwoners, marktkooplieden en winkeliers. Menigeen had op- of aanmerkingen op de huidige coalitiepartners in het stadhuis. Zo waren er bewoners van bepaalde wijken die zich met hart en ziel hadden ingezet voor het behoud van groen in hun wijk of marktkooplui die telkens van plek moeten verhuizen zonder dat daar goed overleg over is geweest; de klachten waren niet van de lucht.

Tijdens de vele gesprekken die we hebben gevoerd, gaven mensen aan het idee te hebben dat er niet naar hen wordt geluisterd en dat de raad er niet zit voor de burgers. Er vloeiden zelfs tranen omdat men zich niet gehoord voelde of niet serieus genomen achtte.

Er tekent zich dus een kloof af tussen volksvertegenwoordigers en onze inwoners. Dit is ook één van de oorzaken van het gebrek aan enthousiasme om te gaan stemmen op 19 maart a.s.

De SP laat met dit bezoek zien te willen weten wat er onder de burgers leeft. Dit betekent niet dat iedereen altijd zijn wensen of eisen in vervulling ziet gaan, maar we dienen onze burgers heel serieus te nemen en goed naar hen te luisteren. Dit is waar de SP zich hard voor wil maken in de komende raadsperiode.

Zo werden er gesprekken gevoerd over wat onze gemeente te wachten staat in de komende jaren. De overheveling van de zorg naar de gemeente, het gebrek aan sociale huurwoningen, armoedebestrijding; het zijn allemaal punten waar de bewoners zich zorgen over maken en waar SP zich voor gaat inzetten.

We hebben dan ook aan alle personen die we spraken, gevraagd om ons te steunen tijdens de verkiezingen en er voor te zorgen dat er een andere, sociale wind gaat waaien in Almere.

In Almere spreekt de SP de taal van de burgers.

Reactie toevoegen

U bent hier