h

Eten en drinken politieke markt

15 juni 2012

Eten en drinken politieke markt

SP Tomaat
‘Eten en drinken politieke markt’ stond op donderdag 7-6-2012 op de agenda van de politieke markt. Het voorstel stelt voor dat alle raadsleden, fractieassistenten en ambtenaren elke donderdagavond voor hun eten op het stadhuis en voor het borrelen na afloop zelf moeten betalen. Dit zou € 39.000 opleveren, minus de kosten van de administratie om dit te realiseren. Deze besparing zou gebruikt kunnen worden om deels de besparing op het raadsbudget (€220.000 tot 2014) te verlichten. Een goede intentie zou de SP zeggen.

Maar het volgende begrijpt de SP dan niet. De SP Almere heeft herhaaldelijk een korting van 10% ( globaal € 100.000 ) of 20% (globaal 200.000 ) op de vergoeding van alle raadsleden en fractieassistenten voorgesteld. De raad kan tot 20% zelf korten op de eigen vergoeding. Maar zodra dit voorstel op tafel ligt, valt er een ongemakkelijke stilte bij de politieke partijen. De eerste keer in 2010 stemde de PVV als de enige voor het SP-voorstel. De tweede keer toen de PvdA ook voor ons voorstel wilde stemmen, werd het toch wel eng voor de PVV om hierin mee te gaan. Want het zou eens aangenomen kunnen worden.

Als wij nou eens 10% op de raadsvergoeding korten plus het voorstel van de PVV voor het betalen van eten en drinken samenvoegen. Deze besparing bij het raadsbudget doen, zodat wij ons werk als volksvertegenwoordigers goed kunnen blijven uitvoeren. Dan hebben wij een geweldig doel bereikt voor onze stadsgenoten.

Saba Sarfraz

U bent hier