h

Slopen is Bezopen

3 maart 2011

Slopen is Bezopen

Henk en Ingrid kunnen nog wel even wachten op een betaalbare huurwoning in Almere.
Starterswoningen worden afgebroken (zie foto’s ). En de regeringen van Almere onder leiding van A. Duivesteijn richt zich enkel nog steeds op mensen die hun eigen woning willen bouwen. (IBBA ..Ik Bouw Betaalbaar in Almere).

marcelenfrans Starterswoningen

Kortom: zorg dat je zeker weet dat je de komende 20 jaar in Almere wilt wonen; dat je daar je baan houdt; en ga zo snel mogelijk naar Adri toe om hem te vragen om je eigen huis te bouwen! Want naar een betaalbare huurwoning kun je de komende 7 jaar fluiten.
En de maatregelen waardoor de huurmarkt onbetaalbaar wordt hopen zich maar op.
De sociale huurwoningen die dan nog mondjesmaat vrijkomen, worden in Almere via een soort loterij aangeboden aan gegadigden.
In plaats van dat er naar de tijd wordt gekeken die je op de wachtlijst staat. Daar heeft de woonbond een enquête over gehouden, waaruit blijkt dat nog geen 20 % dit een goed plan vindt. Het geeft alleen maar onrust en onduidelijkheid.
Straks komt er nog een puntensysteem bij uit Den Haag waarbij goed geïsoleerde huizen nog eens 70 tot 100 euro per maand duurder worden. zie :
http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2011/02/21/nieuwbouw-op-slot-door-andere-puntentelling/

starterswoningenhaven

Europa verbied sociale huurwoningen te verhuren aan huishouden die meer dan 33.600 euro bruto verdienen.
En dan krijgen we er ook nog een Hogeschool bij met 4000 startende studenten.
Dit beleid zorgt ervoor dat huisjesmelkers hun kan schoon zien en tegen “tuigprijzen” kamertjes in gezinswoningen gaan verhuren.
Kom je dus als kapster, of als heftruckchauffeur naar Almere; dan kun je een betaalbare huurwoning op je buik schrijven en proberen op de vrije markt wet de huren. Voor meer dan 650 euro per maand.
Dus Henk en Ingrid! Blijf voorlopig maar lekker bij Papa en Mama wonen en schilder je slaapkamer nog maar eens in een leuk kleurtje.
De wachttijden voor huurhuizen voor starters blijven maar stijgen en van de al lang beloofde plannen van de gemeente, om het probleem aan te pakken , hebben we natuurlijk nog steeds niets gehoord.
Het wordt dus tijd om het onderwerp weer op de politieke agenda te zetten.

U bent hier