h

Dekking C2000?

28 september 2009

Dekking C2000?

Naar aanleiding van de uitzending van Zembla op 27 september 2009, over de dekking van het C2000 communicatienetwerk van hulpdiensten, zijn de volgende vragen aan het college gesteld:


1. Zembla heeft op 27 september 2009 aandacht besteedt aan de dekking van C2000 in Nederland. Daarin wordt Almere Poort genoemd als mogelijke special coverage location. Klopt de berichtgeving van Zembla?
2. Zijn er nog meer locaties in Almere bekend, waar een slechte C2000, dekking is?
3. Is hiermee de veiligheid van hulpverleners in Almere Poort en eventuele andere gebieden in gedrang?
4. Zo ja, op welke wijze denkt het college deze locatie of locaties onder dekking van het C2000-netwerk te krijgen?
5. Welke kosten zijn hiermee gemoeid?
6. Dienen deze kosten, zoals de Directeur Generaal Veiligheid van het Ministerie van Binnnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verklaarde, door de gemeente opgebracht te worden?

De toelichting op de vragen:

Toelichting:

Zembla heeft op 27 september 2009 aandacht besteedt aan de dekking van het C2000 gebied. Onder de naam "de Ramp C2000" werd een documentaire getoond. Een Dipp-lijst is vertrouwelijke lijst van het ministerie van BZK. Navraag door de redactie aan de 25 veiligheidsregios, blijkt dat de werkelijke dekking nog veel slechter is. Daarmee voelen hulpverleners, wanneer zij moeten terugvallen op hun communicatiemiddel, zich letterlijk en figuurlijk in de kou staan.
Daarbij komt dat dit systeem al heel veel opstart en doorstart problemen heeft gekend en nog kent. De verantwoordelijke Directeur Generaal, dhr. Schoof, vertelde in de uitzending dat de verantwoordelijkheid na oplevering bij de gemeente ligt. Daarmee ook de special coverage locations, die bekend geworden zijn na de oplevering. Een citaat van Schoof: "Voorzover gemeenten het niet hebben geregeld zullen zij verantwoording moeten afleggen als er iets ernstig fout gaat". Dit citaat, geeft ons een sterk gevoel van onbehagen, waar wij duidelijkheid over willen krijgen.

Ondertekening en naam,

Ed Naaktgeboren - Fractie van de Socialistische partij.


U bent hier