h

Jan Marijnissen ‘On Tour’ in Flevoland

16 oktober 2005

Jan Marijnissen ‘On Tour’ in Flevoland


Hoe dan Jan?

Jan Marijnissen ‘On Tour’ in Flevoland

Speciaal voor Almere om te noteren;
(en Lelystad en Zeewolde natuurlijk)

Donderdag avond 27 oktober
de Roestbak in Almere Haven
19.30 zaal open

Voor vervoer voor mensen die slecht ter been zijn, kan gezorgd worden! Neem dan even contact op met 036 5400146 (Frans Mulckhuijse)

SP-voorman Jan Marijnissen brengt deze maand in het kader van zijn ‘provincietour’ een meerdaags bezoek af aan Flevoland. Hij verblijft iedere maand enkele dagen achtereen in een andere provincie om te horen en te zien hoe het is om er te wonen, naar school te gaan, te werken en te leven.

Marijnissen gaat woensdag 26 oktober op bezoek bij de boerderij van Wim Keyl en Jan Geyteman in ‘t Harde. Zij helpen probleemjongeren weer op het rechte pad, onder andere met behulp van vechtsporttraining. ’s Avonds vindt vanaf 20:00 uur in het Warmonderhof in Dronten een openbare avond plaats met het motto ‘Hoe dan, Jan?’. In de toespraak van de SP-leider staan zijn alternatieven voor het huidige beleid centraal. Hij wordt hierover geïnterviewd door een journalist en beantwoordt vragen uit de zaal.

Donderdag 27 oktober wordt ’s ochtends een werkbezoek afgelegd aan de GGD in Flevoland. Speciale aandacht gaat uit naar zaken als jeugdzorg en spijbelen. Marijnissen zal vooral praten met mensen uit de praktijk. ’s Middags brengt hij een bloemetje naar het enige SP-lid op Urk en bezoekt hij in dezelfde gemeente het bedrijf Dutch Underwater Contractors.

DUC is een onderwaterlasbedrijf dat over de hele wereld werkzaam is. ’s Avonds vindt vanaf 20.00 uur weer een openbare avond plaats, dit keer in Theater De Roestbak in Almere Haven.

Vrijdag 28 oktober gaat Marijnissen op de koffie bij mevrouw Griffioen in Lelystad. Deze dame schreef hem ruim een jaar geleden een ontroerende en inspirerende brief, die hij in z’n geheel heeft voorgelezen tijdens de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer. ’s Middags leidt boswachter Jan Grielspoor Marijnissen rond in het gebied van de Oostvaardersplassen. Ook zal hij zich door andere experts laten bijpraten over het natuurterrein.

’s Avonds wordt een werkbezoek gebracht aan de Politie in Almere Buiten. Jan Marijnissen gaat mee op surveillance met politieman André Wielandt en het team dat zich richt op Antilliaanse jongeren.

U bent hier