h

Vragen over brandveiligheid bedrijven De Vaart

17 juli 2024

Vragen over brandveiligheid bedrijven De Vaart

De fractie van de SP heeft vragen gesteld over de veiligheid op bedrijventerrein De Vaart. Afgelopen zondag woedde er een brand bij recyclingbedrijf en afvalverwerker Cirwinn (voorheen De Vijfhoek) aan de Pontonweg. Dit was de vijfde brand bij het bedrijf in 14 jaar tijd. Ook op andere plekken op De Vaart zijn branden geweest, zo ging er recent een kringloopwinkel in vlammen op.

SP-raadslid David de Vreede maakt zich zorgen. "Het wekt bij ons het vermoeden dat Cirwinn haar zaken op het gebied van brand- en omgevingsveiligheid niet onder controle heeft, om nog maar niet te spreken van de risico's voor de medewerkers van dit bedrijf." De Vaart is de enige plek in Almere waar bedrijven zich mogen vestigen die het milieu zwaar kunnen belasten. Op het bedrijventerrein zijn verschillende gevaarlijke stoffen opgeslagen.

De Vreede vraagt aan de verantwoordelijk wethouder of het college de zorgen van de SP-fractie deelt. Hij wil dat de gemeente in gesprek gaat met Cirwinn over calamiteiten en branden om te kijken hoe de risico's voor de omgeving verkleind kunnen worden en toekomstige branden voorkomen kunnen worden.

U bent hier