h

Na tussenkomst Hulpdienst mag ernstig zieke Clint in woning blijven

23 maart 2024

Na tussenkomst Hulpdienst mag ernstig zieke Clint in woning blijven

Foto: Gracella Peroti-Kerster

Onze Hulpdienst krijgt soms te maken met schrijnende, verdrietige zaken. Eind januari kregen we contact met Gracella. Haar broer Clint kreeg net voor Kerst de diagnose longkanker met uitzaaiingen. Vanwege een tijdelijk huurcontract dreigde hij zijn woning te verliezen en op straat te komen. De verhuurder was in eerste instantie niet te vermurwen. Ziek of niet ziek, Clint moest zijn woning uit.

Jolanda Haft en René de Jong van de Hulpdienst gingen samen met SP-raadslid Eibert Draisma op bezoek bij Clint en Gracella. De 52-jarige Clint had na een periode van dakloosheid onderdak gevonden in een tiny house in Oosterwold. Hij kreeg echter een huurcontract voor maar een jaar, met een verlenging van nog een jaar tot uiterlijk februari. "Het was zeker niet makkelijk om een familie te zien die in tranen was omdat de ernstig zieke Clint op straat zou komen te staan en dit gaat je echt niet in de koude kleren zitten", aldus Jolanda van de Hulpdienst. Samen met de eveneens aanwezige Cor Toorenburg van Omroep Almere werden instanties gebeld en gemaild, maar tevergeefs, er was nergens plek. Voor de woning waarin hij verbleef, waren al nieuwe huurders benaderd.

Ondertussen werd ook duidelijk dat de ziekte van Clint niet meer te genezen is. De medewerkers van de Hulpdienst gaven niet op, en na lang aandringen kwam afgelopen week de verlossende mail; Clint mag blijven in zijn woning.

Jolanda Haft: "Te vaak merken we dat het voor huurders erg lastig is om zelfstandig zaken voor elkaar te krijgen. Mensen die door omstandigheden al met de rug tegen de muur staan. We zijn dan ook trots dat we dit samen met Gracella, Clint en anderen voor elkaar hebben gekregen. Complimenten en respect ook voor Gracella, die veel geregeld heeft met het WMO en de thuiszorg, zodat haar broer deze zorgen in ieder geval niet heeft. Binnenkort gaan we een bakkie doen bij Clint met chocoladetaart, want daar is hij gek op."

U bent hier