h

John Cocu gekozen als lijsttrekker SP in Flevoland

21 januari 2023

John Cocu gekozen als lijsttrekker SP in Flevoland

SP-leden in Flevoland hebben vrijdagavond John Cocu gekozen als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart. Op de regioconferentie werd tevens het verkiezingsprogramma vastgesteld. Cocu is reeds betrokken bij de Statenfractie als commissielid. Hij was eerder fractieassistent in de gemeenteraad van Almere. Lian Veenstra, kandidatencommissie SP Flevoland: "Met John Cocu als lijsttrekker gaan we met vertrouwen de komende verkiezingen tegemoet. Een sterke en grote SP is in Flevoland nodig."

Op de tweede plaats staat Madeleine Boer uit Lelystad en nummer drie is Hans Everhard uit Almere. Piet de Ruiter uit Creil en Hamza Goedhart uit Dronten completeren de top 5. "Een team om trots op te zijn, een team dat de krachten gaat bundelen en de strijd aan gaat voor een menswaardig Flevoland. Hard nodig, omdat het anders moet," aldus Veenstra. 

De afgevaardigden op de regioconferentie stelden ook het verkiezingsprogramma 'Voor een menswaardig Flevoland' vast, nadat dit eerder besproken was in de verschillende afdelingen in Flevoland. Lijsttrekker John Cocu: "Het moet en het kan anders in Flevoland. Nu worden sociale huurwoningen opgekocht door beleggers waarbij de huur ineens maximaal omhooggaat. Openbaar vervoer wordt nu gebruikt om geld mee te verdienen in plaats van mensen te vervoeren. Energie wordt gebruikt om winst mee te maken in plaats van een basisbehoefte. Het ziekenhuis in Lelystad dat werd uitgekleed omdat het niet genoeg opleverde en het datacentrum in Zeewolde. De SP wil dat de provincie stopt met dit neoliberale beleid. Wij breken met deze oude politiek van marktwerking en kiezen voor een provincie die wél verantwoordelijkheid neemt voor mensen."

 

Top 10 van de kandidatenlijst:

1. John Cocu (1954) – Almere. John was 40 jaar werkzaam in de grafische industrie en is op het moment al actief als commissielid in de Provinciale Staten.  

2. Madeleine Boer (1973) – Lelystad. Madeleine is 20 jaar werkzaam geweest als verpleegkundige in het ziekenhuis en volgt nu een opleiding om de overstap te maken naar het onderwijs. 

3. Hans Everhard (1956) – Almere. Hans is 45 jaar werkzaam geweest in de zorg als specialistisch verpleegkundige en ambulanceverpleegkundige, en jarenlang actief als fractievoorzitter in de gemeenteraad van Almere. 

4. Piet de Ruiter (1956) – Creil (Noordoostpolder). Piet is jarenlang actief en werkzaam in de bestrijding van armoede en schulden. Daarnaast heeft hij ervaring als raadslid en Tweede Kamerlid voor de SP. 

5. Hamza Goedhart (1993) – Dronten. Hamza werkt als begeleider en ervaringsdeskundige in de zorg. 

6. Adri van den Ende – Almere
7. Derk Engberts – Emmeloord
8. Jolande Donninger – Lelystad
9. Belinda van Sluijs – Marknesse
10. Rolf Thoma – Espel

U bent hier