h

'Energiefixers' helpen inwoners Almere Haven energie te besparen

28 december 2022

'Energiefixers' helpen inwoners Almere Haven energie te besparen

Een belangrijk speerpunt in het beleid van de Almeerse SP-wethouder Alexander Sprong is het voorkomen en bestrijden van energiearmoede. De start van een pilot om inwoners van de wijk De Wierden in Almere Haven te helpen om energie te besparen, was dan ook reden voor hem om zelf de handen uit de mouwen te steken. Sprong liep een ochtend mee met de 'Energiefixers', klussers die bij de bewoners aan de slag gaan om energiebesparende maatregelen door te voeren.

Voor het project zijn door de gemeente 120 huishoudens geselecteerd met een energielabel C of lager en waarvan bekend is dat ze gebruik maken van sociale regelingen. De werkzaamheden worden gratis uitgevoerd en ook materialen als tochtstrips en een waterbesparende douchekop zijn kosteloos. Daarnaast krijgen de bewoners bespaartips en informatie over regelingen en subsidies voor energiebesparing. Met de ervaringen van deze pilot wordt bekeken of de actie uitgebreid kan worden, zodat nog meer Almeerders kunnen worden geholpen.

Over de actie werd Alexander geïnterviewd door Omroep Flevoland.

U bent hier