h

SP opent Meldpunt Sjoemelwarmte

2 maart 2022

SP opent Meldpunt Sjoemelwarmte

Foto: SP

 In verschillende stadsdelen van Almere zijn woningeigenaren verplicht de verwarming van hun huis aan te sluiten op de Stadsverwarming. In Almere Poort zijn de eenmalige aansluitkosten bijna twee keer zo hoog als in andere stadsdelen. Dit extreme kostenverschil voor bewoners in Poort is voor de SP onacceptabel. Met het Meldpunt Sjoemelwarmte wil de SP dit onrecht samen met de gedupeerden herstellen. 

De verplichte eenmalige aansluitkosten op de Stadsverwarming is wettelijk vastgesteld op een maximum van 4.878 euro. Door fouten van de gemeente betalen bewoners van Poort nu bijna het dubbele. De SP maakt zich al jaren sterk om voor Poortenaren per direct de aansluitkosten te verlagen naar de wettelijk norm. Hans Everhard (SP fractievoorzitter): "De maat is vol. De gemeente sjoemelt met de aansluitkosten. Er moet zo spoedig mogelijk met terugwerkende kracht een ‘geld-terug’ regeling komen voor de bewoners in Poort".

De SP wil samen met gedupeerde woningeigenaren in Poort het onrecht herstellen en riep eigenaren die een oneerlijke hoge prijs hebben betaald op om zich te melden. (Let op, deze actie is inmiddels afgesloten. Het formulier is niet meer beschikbaar.)

In de media;

Omroep Almere

1Almere

Reacties

Wij zijn eerste bewoners MET zonnepanelen en leverde veel terug!
Nu komt de eindafrekening en moeten wij bijna 1000 euro bij betalen ondanks alles en ons levensstijl energie zuinig is !!!!

Dit is SCHANDALIG!
We worden gewoon opgelicht !!!

We zijn nooit gecompenseerd voor het teruggeleverde stroom!

U bent hier