h

Interactief scherm met artikel 1 in stadhuis onthuld

20 februari 2022

Interactief scherm met artikel 1 in stadhuis onthuld

Foto: SP Almere

In het stadhuis van Almere staat sinds donderdagmiddag een interactief scherm met artikel 1 van de Grondwet. In dat artikel staat dat iedereen gelijk is en discriminatie verboden is. Naast de tekst kunnen bezoekers ook luisteren naar bekende Almeerders die vertellen wat het artikel voor hen betekent.

Het idee ontstond na een werkbezoek aan het stadhuis van Utrecht. Daar hangt een glasplaat waarin artikel 1 gegraveerd is. Dat bracht de SP op het idee om het artikel ook in Almere een plek te geven. De SP plaatste dit onderwerp op de agenda en haalde een meerderheid in de gemeenteraad.

Foto: SP Almere

Het interactieve scherm in Almere werd onthuld door burgemeester Ank Bijleveld. Het is de bedoeling dat artikel 1 ook op de gevel van het stadhuis komt te staan, als de vergunning daarvoor rond is.

Zie ook eerder artikel

In de media;

Omroep Flevoland

Reactie toevoegen

U bent hier