h

Belastingdienst schenkt beloftekoffie aan gedupeerden toeslagenaffaire. SP Almere blijft strijden voor compensatie

15 november 2021

Belastingdienst schenkt beloftekoffie aan gedupeerden toeslagenaffaire. SP Almere blijft strijden voor compensatie

Foto: SP Almere

SP Almere liep afgelopen donderdag 11 november schouder aan schouder met gedupeerden van de toeslagenaffaire in een door Almere BIJ1 georganiseerde solidariteitsmars die leidde naar het Almeerse Belastingkantoor. Ruim 30 deelnemers kregen van de Belastingdienst koffie en de belofte dat ze samenwerking gaat zoeken met de gemeente om krachten te bundelen zodat gedupeerden snel worden geholpen.

De mars startte vanaf de Esplanade en ging door het centrum van Almere naar het Belastingkantoor aan de Willem Dreesweg. Onderweg werden protestliederen gezongen, leuzen gescandeerd en korte toespraken gehouden om aandacht te vragen voor “Ongekend Onrecht” en ondanks vele beloften, het uitblijven van compensatie.

Derya Selvi uit Almere is alleenstaande moeder van 2 kinderen, en één van de gedupeerden: “We blijven tegen procedures aanlopen. Het schiet maar niet op. Er is 10 jaar financieel leed in ons gezin, mijn huis heb ik moeten verkopen. Ik heb nog steeds geen schadevergoeding en worstel nog dagelijks met incassobrieven”. In Almere zijn er minimaal 1300 gezinnen gedupeerd. Toch lopen maar enkelen met de mars mee. Hans Everhard (fractievoorzitter SP Almere): “De drempel om met je financiële leed de straat op te gaan is hoog. SP Almere biedt gedupeerden vanaf het begin een veilige haven en een stem in de gemeenteraad. Compensatie heeft onze hoogste prioriteit.”

Op het eindpunt van de mars werden de deelnemers op straat met koffie opgewacht door een woordvoerder van de Belastingdienst. De beambte werd door de gedupeerden met de harde feiten geconfronteerd. Zijn weerwoord eindigde met de toezegging dat de dienst contact opneemt met de gemeente om krachten te bundelen zodat gedupeerden snel worden geholpen.

Hans Everhard: “We houden de Belastingdienst aan haar belofte. Als SP staan we pal voor de waardigheid en gelijkwaardigheid van mensen. We zijn solidair met degenen die onrecht is aangedaan. De SP fractie blijft in de Almeerse gemeenteraad strijden voor compensatie, samen met de gedupeerden“

In de media;

Omroep Almere

Almere Nieuws

Omroep Flevoland

Reactie toevoegen

U bent hier