h

De SP blijft zich onverminderd inzetten voor een groener Almere

14 september 2021

De SP blijft zich onverminderd inzetten voor een groener Almere

Foto: Free-Photos / Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

De SP in Almere wil meer groenstroken in de stad om verzakkingen tegen te gaan. Ook moeten inwoners geïnformeerd worden over "de schadelijke gevolgen" van het ophogen en betegelen van hun tuin. De partij dient daarvoor donderdagavond een amendement in op de Politieke Markt.

De Socialistische Partij wil dat de uitkomsten van de proef in de Regenboogbuurt in Buiten leidend worden om bodemdaling in heel Almere tegen te gaan. In de Regenboogbuurt liggen nu lichte materialen in de grond, zoals schuimglas en graskeien. "Dat is minder zwaar", zegt SP-fractie assistent Eibert Draisma. "Ze verhogen alleen waar het nodig is. En bomen houden de bodemdaling tegen. Dat zou elders in de stad ook moeten gebeuren."

Volgens Draisma zijn de problemen met bodemdaling in de Kruidenwijk in Stad en Regenboogbuurt in Buiten ontstaan door het verwijderen van groen. "Er is gebleken dat dat slecht is." Omdat er inmiddels meer groen in de Regenboogbuurt is aangelegd, wil de SP dat ook terugzien in de rest van de stad. "Met het zoveel mogelijk verminderen van bestrating en gebruikmaken van open bestrating, zoals graskeien, kom je al een eind."

Of er medestanders in de raad komen, weet Draisma nog niet. Hij twijfelt over medestanders voor het informeren van inwoners over de inrichting van hun tuin. "Wij vinden dat de gemeente niet mag bepalen hoe mensen hun tuinen inrichten. Maar de gemeente moet op z'n minst het goede voorbeeld geven en ook de inwoners waarschuwen voor de schadelijke gevolgen van het alsmaar betegelen van hun tuinen."

In de media:

Omroep Flevoland

Reactie toevoegen

U bent hier