h

Huurbevriezing!

5 maart 2021

Huurbevriezing!

Foto: SP Almere

SP Almere is vandaag langs verhuurders Ymere, Vesteda en GoedeStede langs geweest om daar een makelaarsbord op te hangen met daarop de tekst: ‘Succes: Huurbevriezing sociale sector. Volgende stap: Huurverlaging voor alle huurders’. Particuliere verhuurders in de vrije sector gaan namelijk nog steeds vrijuit. Zij kunnen het komende jaar hun huren gewoon verhogen met 1% bovenop de inflatie. Daarnaast is het hoog tijd voor een huurverlaging, ook voor de woningen in de sociale sector. Daarom hebben wij vandaag actie gevoerd!

Foto: SP Almere

Onder Rutte stegen de huren van Nederlanders de afgelopen 10 jaar gemiddeld met 35 procent. Anderhalf jaar geleden zat al een kwart van de huurders financieel klem.

Bijna een jaar lang vonden er overal in Nederland acties plaats en nog in mei diende SP Almere een motie in voor bevriezing van de huren (zie: https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/181819/raad-steunt-sp-motie-voor-huurbevriezing). Deze werd met een meerderheid aangenomen. Maar uiteindelijk moesten we wachten tot een meerderheid van de Tweede Kamer onlangs instemde met het SP-voorstel om de huren in de sociale sector te bevriezen. Dat is een groot succes, maar particuliere verhuurders in de vrije sector gaan nog steeds vrijuit. Zij kunnen het komende jaar hun huren gewoon verhogen met 1% bovenop de inflatie. Daarnaast is het hoog tijd voor een huurverlaging, ook voor de woningen in de sociale sector.

Daarom zijn huurders samen met de SP in actie gekomen. Zij hebben de kantoren van  Ymere, Vesteda en GoedeStede beplakt met actieborden met daarop de tekst: ‘Succes: Huurbevriezing sociale sector. Volgende stap: Huurverlaging voor alle huurders’. SP Almere vindt dat zij zich aangesproken moeten voelen en stappen moeten ondernemen. In een crisis als deze zou het niet meer dan vanzelfsprekend moeten zijn dat er een huurbevriezing komt en dat uiteindelijk de huren ook omlaag worden gebracht.

Reactie toevoegen

U bent hier