h

Meldpunt eerlijke overheid

23 januari 2021

Meldpunt eerlijke overheid

Foto: SP

De SP krijgt regelmatig signalen over dat bijstandsgerechtigden door gemeenten of het UWV in de problemen komen. Mensen die om allerlei redenen gekort worden op hun uitkering: het ontvangen van boodschappen of zakgeld voor de kinderen kan al een reden zijn waardoor mensen ineens duizenden euro’s moeten terugbetalen en diep in de schulden komen. De menselijke maat is zoek.

Heeft u ervaringen of een klacht over het UWV of de bijstand? Meld het ons. De meldingen zullen worden overhandigd aan de regering en worden gebruikt in onze strijd om de overheid beter en eerlijker te maken.

https://sp.nl/nieuws/2021/01/meldpunten-eerlijke-overheid

Reacties

L.S,

Sinds 15-12-2015 werk ik met veel inzet en energie, via Start People als uitzendkracht bij COA, locatie Almere in de functie van woonbegeleider. Heb in al die jaren nooit een dag gemist, zelfs toen het persoonlijk wat minder ging i.vm een scheiding, nooit ziek gemeld (als enig medewerker op deze locatie ),nooit opmerkingen gehad op mijn functioneren tijdens functionering gesprekken, integendeel , heb zelf vaak complimenten gekregen voor mijn werkhouding, ben altijd zeer flexibel qua werktijden, wordt gewaardeerd zowel door collega's, als door bewoners. Sta altijd voor iedereen klaar en o.a. door mijn talenkennis (Frans, Spaans, Portugees, Engels) werd/word door veel collega’s gewaardeerd.

Ook ben ik o.a. gevraagd om een als BHV-ploegleider te functioneren. Hoewel het nooit op zwart wit is gezegde is mij wel te verstaan gegeven dat als er een mogelijkheid zou zijn, ik in aanmerking zou komen voor een vast aanstelling, (niet tegen mij persoonlijk) is dit ook het verleden tegen een paar collega’s verteld, toe ze zich afvroegen waarom ik niet een vast contract kreeg.

Ineens werden er twee vacatures uitgesteld, waarop men op kon solliciteren als uitzendkracht, d.w.z. 4 collega’s, waarvan een met een tijdelijk COA contract en 3 uitzendkrachten dat veel korter in dienst zijn, en jongere qua leeftijd.

Tot mijn verbazing moest ik ook solliciteren, wat ik vreemd vond aangezien mijn staat van dienst. Nog meer was ik verbaast toen ik te horen kreeg dat ik niet aangenomen was omdat ik niet zou passen in de nieuwe visie van COA !!!, geen kartrekker ben, ook zou ik mij niet genoeg hebben ontwikkeld in de laatste maanden!!! dit terwijl ik een functionering gespreek heb gehad, waar geen negatief opmerkingen werden gemaakt, en inderdaad o.a. door een scheiding, misschien met mijn hoofd ergens anders was, maar dit is nooit ten kost gegaan van mijn werkzaamheden.

Zoals u kunt begrijppen was ik zeer teleurgesteld/verbaasde, en ook mijn collega's delen dat gevoel met mij gezien de veel steunbetuigingen. Hoe is het mogelijk dat ik in al die jaren goed heb gefunctioneerd zonder enig negatief feedback en ineens zou ik niet meer passen in de visie !!! als dit inderdaad zo is, zegt het meer misschien over mijn leidinggevende dan over mijzelf. Heb gemerkt dat door de manier van leidinggeven, er bij veel collega’s er negatief over werd/word gesprokken en sommige zelfs een gevoel van onveiligheid ervaren, ik heb me echter nooit in die discussie gemengd en heb zelfs voor haar opgekomen. Ook het aanname beleid van een paar medewerkers werd door sommige als vreemd ervaren: zo is een collega aangenomen met een tijdelijke COA contract zonder dat er overleg was gewest en niet in het bezit is van de benodigde diploma’s, op zichzelf niet erg (dit is een van diegene, dat nu een vast aanstelling heb gekregen) saillant detail is echter dat er ook een collega dat hier al lang werk in het verleden te horen heb gekregen dat ze geen vast aanstelling zou kunnen krijgen omdat ze de benodigde papier niet had. Ook werd zomaar van een dag op de andere collega, aangenomen met een COA contract, zonder dat er niemand iets van afwist. Dit zegt uiteraard niks oer de functioneren van deze collega’s, integendeel. Maar wel op die manier waarop ze in dienst zijn aangenomen

Ik besef mij dat dit is mijn eigen emotioneel beleving en zullen uiteraard tegen argumenten zijn, dit is ook niet bedoeld als een soort klaagzang, en ook niet om als zielig gevonden te worden, maar zie het meer als een uiting van frustratie/onbegrip/onrecht, en daar zal ik altijd mij over spreken, m.b.t. tot mijzelf of iemand anders.

Heb mijn werk bij het COA als zeer bevredigend en waardvolle ervaren, en vind het jammer dat ik nu een soort nare smaak er over houd, maar natuurlijk de houding van één iemand is niet tekenend voor een heel organisatie…maar toch.

Weet dat er soms beslissingen moeten worden genomen dat niet leuke uitvallen en dat men voor het beste moet gaan, maar in dit geval is de kwaliteits verschil in mijn inziens en in die van de meeste collega’s er niet, integendeel…het word ” vriendjespolitiek” doet snel de ronde aangezien de twee aangenomen vriendinnen van elkaar zijn.

Wat ook men om me heen merkwaardig vind, is het feit dat er momenteel vacatures worden uitgezet bij Start People voor mijn functie.

Iedereen inclusief mijzelf vraag zich af of het te maken heeft met mijn leeftijd (61) , hoewel dat natuurlijk wordt ontkend door mij leidinggevende. Omdat het mij niet kan voorstellen dat een overheid organisatie onderuit probeer te komen door mij niet een contract aan te bieden, aangezien dat de enigste mogelijkheid zou zijn, kan niet langer als uitzendkracht blijven werken. En ben per 31-12-2020 werkloos.

Zal echter door de informatie en feiten dat ik tot mijn beschikking heb, dit laten uitzoeken.

Fijne Feest Dagen.

Met Vriendelijke groet,

J.A de Campos Neto

Ijahmn@msn.com

Reactie toevoegen

U bent hier