h

Bewoners en SP Almere in actie tegen bomenkap Westerdreef

24 juli 2020

Bewoners en SP Almere in actie tegen bomenkap Westerdreef

Foto: Google Maps / Google Maps

Reacties

Bewoners van de kromgouw zijn voor de bomenkap aan de westerdreef. Zij geven veel overlast. Zie ook artikel in Omroep Flevoland. Fijn als er andere bomen, iepen voor in de plaats komen. Graag ook deze tegenstem meenemen.

Wet natuurbescherming
Kapverbod
In uitzonderingsgevallen kunnen Gedeputeerde Staten een kapverbod opleggen wanneer het natuur- of landschapsschoon ernstig in gevaar is. In de praktijk gebeurt dat slecht af en toe, zoals in gevallen waarbij het om zeer oude bomen of buitengewoon waardevolle boomgemeenschappen gaat.

Extra informatie:
Het recht om de verwijdering van bomen te vragen op grond van dit artikel kan na 20 jaar verjaren. Als je de boom niet kunt zien, bijvoorbeeld omdat hij minder hoog is dan de schutting tussen de erven, kan er geen verwijdering worden geëist. In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, zijn leibomen meestal gewoon bomen in het kader van dit artikel en zullen die ook in beginsel twee meter uit de erfgrens moeten staan. Een heg mag binnen twee meter maar moet wel op meer dan een halve meter van de erfgrens staan. Het verschil tussen een heg (50 cm) en een rij bomen (2 meter) hangt van een aantal omstandigheden af zoals plantafstand, snoeiwijze en hoogte.

www.bomenrecht.nl

Reactie toevoegen

U bent hier