h

Ook de SP Almere steunt de stakers in het openbaar vervoer!

1 mei 2018

Ook de SP Almere steunt de stakers in het openbaar vervoer!

Foto: SP

Maandag 30 april en dinsdag 1 mei staken de buschauffeurs en Treinmachinisten in het openbaar vervoer voor een betere CAO streekvervoer.
Zij leggen het werk neer, omdat ze strijden voor een lagere werkdruk.

 

En deze strijd is hard nodig. 

De marktwerking in het streekvervoer zorgt voor verslechterde arbeidsomstandigheden, geen fatsoenlijk (plas) pauzes en vertragingen voor reizigers door te krappe rijtijden. 
Te weinig toezicht en kaartcontroles en dus meer zwartrijders betekent vaker last van agressie en geweld.
Van deze sociale onveiligheid hebben zowel de passagiers als de werknemers in openbaar vervoer veel last!!

 

Het openbaar vervoer is voor de SP geen ‘markt’, maar een publiek goed. Daar horen een goed salaris en goede arbeidsvoorwaarden bij. Nu verdwijnen er buslijnen, de kwaliteit wordt minder en de werkdruk steeds hoger. De bedrijven hebben de lusten, de werknemers en de reizigers de lasten. 

 

Het stoppen met de marktwerking in het openbaar vervoer wordt een belangrijk onderwerp voor de Provinciale Staten verkiezingen in 2019.

Strijd jij ook mee op
de Dag van de Arbeid?

 

Dinsdag 1 mei: de Dag van de Arbeid. De dag die in het teken staat van strijd voor waardigheid, solidariteit en goed werk ontstond in de 19e eeuw dankzij grote demonstraties voor de achturige werkdag. En tot op de dag van vandaag is het hard nodig om op 1 mei van ons te laten horen. Daarom roepen we je op om aanstaande dinsdag naar Den Haag te komen en mee te lopen in de mars voor goed werk en zekerheid.

Wat: Mars op 1 mei, Dag van de Arbeid
Waar: Malieveld, Den Haag

Foto: SP

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier