h

Veiligheid in bussen Connexxion niet in orde!

15 april 2017

Veiligheid in bussen Connexxion niet in orde!

Foto: X / X

Dinsdagavond 11 april vond er een bespreking plaats met het buspersoneel van Connexxion en de FNV over de overgang naar de nieuwe concessiehouder Syntus. Hans Everhard, raadslid namens de SP, was aanwezig om mee te luisteren, en eventueel politieke actie te ondernemen indien daar aanleiding toe was.

De bedoeling van de bespreking was om bij het personeel informatie op te halen voor het zogenaamde artikel 40 overleg. Dit is overleg tussen de nieuwe- en oude concessiehouder om te zorgen voor een goede overdracht van het rijdend personeel.

De bespreking ging al heel snel over de veiligheid van personeel en passagiers op de bus. Er blijkt dat onvoldoende BOA's beschikbaar zijn op bepaalde tijden, zodat de veiligheid voor personeel en passagiers niet gegarandeerd zijn.

BOA's en chauffeurs zijn regelmatig mikpunt van pesterijen, bespugen en dreigementen, en ook geweld. Dit is niet acceptabel!

De SP heeft op 28 maart hier al schriftelijke vragen over gesteld aan burgemeester & wethouders.

Syntus, de nieuwe concessiehouder per december, moet nog een veiligheidsplan indienen bij de gemeente. Zij kunnen hier extra budget mee verdienen. Voor het personeel, FNV en de SP staat vast dat er meer BOA's moeten komen, en dat ook het servicepersoneel BOA bevoegd moet zijn.

De SP zal zich hier voor blijven inzetten! De lijnen met de FNV en het personeel zijn kort, samen gaan we winnen!

Reactie toevoegen

U bent hier