h

Evenaar in Almere Buiten

27 januari 2017

Evenaar in Almere Buiten

In november is SP Almere benaderd door bewoners van de Regenboogbuurt in Almere-Buiten om hen te ondersteunen bij hun actie om de Evenaar veiliger te maken. Maike Muller en Erwin Prins zijn met het actiecomité gaan praten en daaruit zijn verschillende acties ontstaan met als doel de gemeente in beweging te krijgen. Dat is gelukt!
Het begon met een wandeling langs de Evenaar, georganiseerd door SP Almere, met bewoners, de pers, verschillende raadsleden en de wethouder. Het was een koude avond waarbij heel duidelijk werd dat er heel wat schort aan de verkeersveiligheid van de Evenaar.
In dezelfde week is de enquête gelanceerd. Hier kunnen omwonenden en regelmatige gebruikers van de Evenaar aangeven wat in hun ogen wel of niet goed is aan de Evenaar en wat zij als oplossingen zien. Deze enquête sluit 7 februari, zodat iedereen de kans krijgt deze in te vullen.
Daarnaast zijn bewoners en SP'ers twee zaterdagen op pad gegaan om omwonenden te bevragen over hun ervaringen met betrekking tot de Evenaar. Ondanks de kou en de winterse buien, was dit  een succes. Hierbij is de SP-tent midden in de wijk, nabij de buurtsuper opgezet wat veel aandacht genereerde. Zeker omdat de buurtsuper in een deel van de wijk zit waar de SP veel te winnen heeft. De reacties waren alleen maar positief! 
Woensdag 25 januari was er de bewonersavond, georganiseerd door de SP, waarbij de bewoners vooral aan het woord kwamen. Aanwezig waren, bewoners, de wijkagent, FNV lokaal, raadsleden en de betreffende wethouder. Er was een terugblik op de wandeling, een presentatie van de voorlopige resultaten van de enquête en een presentatie van de verkeersdeskundige van de gemeente. Dit laatste maakte de avond zo bijzonder, omdat de bewoners en de SP de gemeentelijke verkeersdeskundigen aan hun kant vinden, alleen moet de wethouder nog overtuigd worden om geld vrij te maken.
Begin maart is er een vervolggesprek waarbij bewoners, die aangegeven hebben betrokken te willen zijn bij verbetering van de verkeersveiligheid van de Evenaar, aan tafel zitten met de verkeersdeskundigen, diverse hulpdiensten, busmaatschappijen en eventueel raadsleden om een plan te presenteren voor de politiek. De uitslag van de enquête is dan ook bekend en zal in een rapport gepresenteerd worden aan de wethouder en de gemeenteraad.
Kortom er is beweging in het verbeteren van de verkeersveiligheid van de Evenaar!
 
De links:
https://nl.surveymonkey.com/r/76WJTD3 is de link naar de enquête.
 

Reacties

Als je richting winkelcentrum Buiten, dus richting AH en Lidl, de Evenaar oversteekt passeer je op een gegeven moment een weg waar alleen auto's van rechts komen en vlak daarna een fietspad waar fietsers en motorfietsen van beide kanten komen. Ik vergeet dan vaak naar links te kijken, ook al omdat het nergens staat aangegeven!
Ook is het onduidelijk wie er bij dezelfde oversteek voorrang heeft:de auto die vanaf AH rechtsaf de Evenaar op gaat of de voetganger die oversteekt richting AH of andersom. Ik dacht: rechtdoor op dezelfde weg gaat voor of geldt dat hier niet?

Reactie toevoegen

U bent hier