h

SP-Kamerlid Van Bommel spreekt in Almere over IS

16 november 2015

SP-Kamerlid Van Bommel spreekt in Almere over IS

Foto: SP / SP-Almere

Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP) komt op dinsdagavond 24 november  naar Café op 2 in Almere-Stad om daar te spreken over de opkomst van terreurorganisatie IS en de gevolgen daarvan voor Irak, Syrië en Turkije. Van Bommel bezocht de afgelopen jaren vele malen Irak en Turkije en bezocht eerder ook Syrië. Als lid van een delegatie van de Tweede Kamer sprak Van Bommel ook met president Assad van Syrië. In de Tweede Kamer is de SP tegen de deelname van Nederland aan de internationale coalitie die met luchtaanvallen IS probeert te stoppen. Van Bommel zal tijdens deze bijeenkomst ingaan op alternatieven voor de militaire aanpak van de internationale coalitie en de kansen voor de Koerden om hun autonomie te versterken.

Naast Van Bommel zal ook de Koerd Younis Lutfula (oud-SP-lid van de Provinciale Staten in Utrecht) deelnemen. Hij is in de jaren 90 als vluchteling naar Nederland gekomen uit Iraaks Koerdistan in het noorden van Irak, waar nu volop gevochten wordt tegen IS. Lutfula is net terug uit Irak waar hij samen met wetenschappers van de Universiteit Leiden onderzoek deed naar de beweegredenen van IS-strijders en buitenlandse jihad-gangers. Derde spreker is Noor Compier, die in zal gaan op radicalisering en jihadisme onder jongeren in Nederland.

Het debat begint om 20.00 uur
De toegang is gratis.
Adres: Stadhuisplein 2.

 

Reactie toevoegen

U bent hier