h

Topman Tomingroep verdient ruim € 73.000 boven norm

16 september 2015

Topman Tomingroep verdient ruim € 73.000 boven norm

Foto: SP

De Gooi en Eemlander publiceerde recentelijk over deze wantoestand en de SP wenst verduidelijking van het College. De Tomingroep biedt werkgelegenheid aan mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt. Er wordt gewerkt voor en samen met 11 gemeenten in de Gooi-en Vechtstreek, Eemnes en Almere. Almere is de grootste aandeelhouder in deze Gemeenschappelijke Regeling.

Naar de mening van de SP is het zeer afkeurenswaardig dat de algemeen directeur van de Tomingroep op deze – in onze ogen absurd hoge - wijze wordt beloond, in afwijking bovendien van wettelijke voorschriften. De SP heeft hierover schriftelijke vragen gesteld en wacht de antwoorden met smart af.

 

Reacties

Dat is wel erg veel geld voor iemand die een bedrijf leidt waar mensen met behoud van uitkering of bijstanduitkering 40 uur per week moeten werken voor (veel) minder dan het minimumloon van circa E 1500,- bruto per maand. De moeite en de inzet die zij (soms afgedwongen door de gemeente) omniet en verplicht leveren wordt op geen enkele manier gecompenseerd. Ik zag het bij mijn man die een hersenbloeding had gehad. Het is dat hij zelf graag wilde, maar je wordt behandeld als een derderangsburger uit een derde wereldland.

Reactie toevoegen

U bent hier