h

Motie noodopvang vluchtelingen aangenomen.

26 september 2015

Motie noodopvang vluchtelingen aangenomen.

Foto: SP Eindhoven / SP Eindhoven

De motie van de SP, mede ondersteund door vele andere partijen binnen de gemeenteraad van Almere, heeft gisteravond een meerderheid in de Raad behaald. Voor de tekst van de motie, klik je op deze link: LINK

In dit voorstel wordt het College opgeroepen om te onderzoeken welke opvangmogelijk- heden wij kunnen bieden en dit aan de Raad voor te leggen. Het College heeft daar gisteravond al meteen op gereageerd. Er is de mogelijkheid om op het huidige terrein van het asielzoekerscentrum ca. 480 extra tijdelijke opvangplaatsen voor vluchtelingen te realiseren.  Voor deze groep mensen is er dus op korte termijn een veilige plek beschikbaar binnen onze gemeentegrenzen.

We zijn er trots op dat onze gemeente deze ontheemde mensen, die meestal verschrikkelijke ervaringen hebben opgedaan, een plek biedt, waar zij tot rust kunnen komen, kinderen weer even gewoon kind kunnen zijn en er de beschikking is over voedsel, onderdak en goede sanitaire voorzieningen.

Mocht u nu denken: “Is dit nou echt nodig?” mag ik u graag wijzen op het onderstaande:

Als we al het alle halve waarheden en hele leugens achter ons laten, volgen hier enkele cijfers:

Vluchtelingen moeten worden opgevangen in de regio:
Turkije herbergt inmiddels 2 miljoen vluchtelingen, de druk op dit land is enorm.
In Libanon is 1 op de 4 inwoners een vluchteling!
Jordanië, een land met een klein inwonertal herbergt meer dan 600.000 vluchtelingen.

Nog meer vluchtelingen opnemen in deze gebieden, maakt van deze regio dan ook weer een brandhaard en dat is bijzonder ongewenst.

Er is een grote stroom vluchtelingen onderweg naar ons land:

In 1994 woonden er ca. 50.000 vluchtelingen in ons land
In 2001, toen we ons net druk hadden gemaakt over de milleniumbug en ons druk gingen maken over de komst van de euro, trokken er ca. 80.000 Joegoslavische vluchtelingen ons land binnen.

Nu, in 2015, heeft Nederland ongeveer 33.000 vluchtelingen opgenomen.
Het is- getalsmatig – dus niet zo’n enorme stroom als de media en sommige politieke partijen ons willen doen geloven.

De vluchtelingen pikken onze sociale huurwoningen in:

Ook dit is een complete vervalsing van de waarheid.
Vluchtelingen komen helemaal niet in aanmerking voor een sociale huurwoning, zij verblijven in asielzoekerscentra, waar ze met meerdere personen kamers moeten delen.

Onze sociale huurwoningen mogen, met juichende toestemming  van liberale partijen worden verkocht aan buitenlandse investeerders. Dezelfde partijen die instemmen met de verhuurderheffing, waardoor woningcorporaties grote moeite hebben om het geld te vinden voor het bouwen van nieuwe of het renoveren van oudere sociale huurwoningen.

Hier is geen vluchteling schuldig aan, maar de zittende en de gedoogpartijen zijn hier debet aan, dezelfde partijen die nu het hardst roepen dat we onze grenzen en onze ogen moeten sluiten voor het drama dat zich in de oorlogsgebieden afspeelt.

We moeten ons niet laten leiden door halve waarheden en hele leugens en ongenuanceerde gebral, maar gewoon ons verstand gebruiken, onze medemenselijkheid tonen, ons sociaal opstellen en gelijkwaardigheid nastreven !

Reacties

Mensen die door 7 veilige landen reizen zijn GEEN vluchteling. Het woord vluchtelingen gebruiken is bedrog.

Dat 33.000 asielzoekers is juist heel veel.
- Door gezonshereniging worden het er op termijn 100.000.
- Bijna alle asielzoekers van voorgaande jaren (zoals de 80.000 uit 2001) zijn er nog. Ze vertrekken nooit meer. Dus je moet met cumulatieve cijfers rekenen in plaats van jaarcijfers.
- Na 33.000 komt er weer een groep van 33.000, het houdt nooit meer op.
- Nederland is het dichtstbevolkte land van Europa

Reactie toevoegen

U bent hier