h

Almere & Schulden

18 april 2015

Almere & Schulden

Mensen met schulden zakken steeds verder in het schuldenmoeras, doordat landelijke overheidsinstanties tegen de afspraken in, klakkeloos geld incasseren van mensen die schulden hebben.

Hierdoor blijft er voor die mensen geen geld meer over om van te leven. De vier grote steden (G4) willen daar een eind aan maken. Ze willen de regie over het innen van die schulden overnemen.

Er is een brief gestuurd namens de G4 aan de staatssecretaris.

Gemeentelijke schuldhulpverlening treft nu -,op lokaal niveau -,betalingsregelingen die teniet worden gedaan door de vorderingen van de Belastingdienst en het CJIB. Dat doen zij zonder het wettelijke bestaansminimum van de mensen te respecteren en middels een bankbeslag.

Hiervoor werd de fiscus vorig jaar op de vingers getikt door de Nationale Ombudsman, maar desondanks blijft de fiscus volharden in dit gedrag.

De regie die de vier grote steden willen, bestaat uit het maken van afbetalingsregelingen op lokaal niveau, in overleg met de landelijke schuldeisers.

Over deze materie heeft de SP vragen gesteld aan het College in Almere.

We zijn benieuwd of er in Almere ook voorbeelden zijn van mensen die op bovengenoemde wijze in de problemen zijn geraakt.

En of de gemeente Almere dit probeert te voorkomen, en ook overweegt om zelf de regie in handen te nemen, zoals de vier grote steden dat willen.

Reacties

Hoi

het is best een lang verhaal maar ik zal het kort houden ...ik ben al vanaf vorig jaar mei 2014 maar begonnen met de aanvraag van de schuldhulverlening bij plangroep almere werd niet aangenomen dus werd door gestuurd naar humanitas

waar ik heel lang tijd me papieren heb in orde gemaak( humanitas doet hun werk wel goed)

zit sinds oktober 2014 nu in de traject schuldhulpverlening nu kreeg ik een brief binnen dat de schuldeisers niet akoord ginnen met de voorstel ....Dus nu gaan ze een aanvraag bij de rechtbank doen WSNP.. ...ik zal nog horen hoe het zal gaan ...maar ben al ruim 1 jaar bezig alleen al om een schuldsanering te kunnen starten ..Mits het akkoord gaat met de rechtbank zal ik nog 3 jaar er in moeten zitten ...mijn conclusie is plangroep doet hun werk niet goed ..elke brief zie ik als een dreigement elke x als als als ik doe al me werk goed wat ik van hun moet doen maar zij zelf raken zelfs soms papieren kwijt ...wat ze ook zeggen dat ze het niet eens hebben gehad...terwijl ik het al bij humanitas al had ingeleverd bij het in orde maken van de papieren ..

ik ben niet de enigste ik heb genoeg verhalen gehoord van veel mensen mijn zus zat in amsterdam bij haar ging het veel sneller en beter service begrijp almere soms niet ...ze hebben geen begrip voor de mensen die er mee zitten er ziijn wel is dagen achtermekaar dat ik niet kan slapen ..ga ook niet zo snel meer naar de dokter voor dat ik nog meer rekeningen krijg elke ...ik heb nu erge last van van achmea door hun fouten krijg ik alleen maar problemen wat ik mag gaan oplossen wat ik niet kan doen ze zeggen plangoep ... en plangroep zegt achmea bellen van de muur naar de kast als je niet betaalt dan stopt de schuldhulpverlening terwijl het in de schuldsanering valt ....ik begrijp het allemaal niet meer ik heb geen controle meer... zij hebben alle macht wat ze niet eens goed gebruiken ...er werken daar onprofesionele mensen die hun werk niet goed doen en de burger met schulden nog erger de dupe van word
hoop dat jullie wat met mijn verhaal kunnen ik wil gaarg nog verder helpen mocht het nog nodig zijn ...want hoe zij te werk gaan is abnormaal..

Mvg M ozkalp

tot nu aan toe zit ik er nog niet in

Reactie toevoegen

U bent hier