h

Huur te duur

16 februari 2015

Huur te duur

De huurprijzen lopen de spuigaten uit. In twee jaar zijn de huurprijzen met gemiddeld negen procent gestegen. Dit is een rechtstreeks gevolg van het kabinetsbeleid. De VVD/PvdA regering heeft met steun van D'66, ChristenUnie en SGP de woningbouwcorporaties een gedwongen verhuurdersheffing van in totaal 1,7 miljard opgelegd om de schatkist aan te vullen. Veel woningbouwcorporaties kunnen niet anders dan deze gigantische heffing op huurders in de sociale sector te verhalen. Het veroorzaakt dit jaar huurverhogingen van 4 tot 6,5 procent en leidt de komende jaren tot nog hogere stijgingspercentages.
Door de huurverhogingen van de afgelopen jaren lopen de huurachterstanden op. Gemiddeld genomen bedraagt de huurachterstand op dit moment bij huurders 5800 euro. Voor de hele sector is dit gezamenlijk 250 miljoen euro!! In 2013 zijn maar liefst 6980 huishoudens uit hun huurwoning gezet, voor het merendeel veroorzaakt door problematische huurachterstand.
Door de verkoop van sociale huurwoningen en en het bouwen van te weinig sociale huurwoningen ontstaat er ook nog eens een toenemende woningnood.
 
Dit kan zo niet doorgaan.
De SP organiseert de landelijke campagne 'huur te duur'.
In Almere hebben we de huurdersverenigingen en de aan hen gelieerde bewonerscommissies per mail en brief op de hoogte gebracht van deze problematiek en hen uitgenodigd met ons mee te denken om dit onrecht ongedaan te maken.
Wat we willen is samen met huurders en hun vertegenwoordigers in gesprek te komen en te bedenken welke activiteiten ondernomen kunnen worden.
 
Daarom organiseren we 2 maart een thema avond in hotel Finn aan de Koopmansstraat in Almere Stad. U bent van harte uitgenodigd om daar aanwezig te zijn. De zaal is open vanaf 19.30 uur.
Ons tweede kamerlid Sadet Karabulut is aanwezig om uw verhalen aan te horen en met u mee te denken om te komen tot een oplossing.

Reactie toevoegen

U bent hier