h

SP aan de stok met ronde-voorzitter!

28 januari 2015

SP aan de stok met ronde-voorzitter!

Foto: SP

Tijdens de behandeling van de aanpassing van het bestemmingsplan ‘De Wierden’ op de politieke markt van donderdag 22 januari jl. kreeg de woordvoerder van de SP fractie, Arie Stuivenberg, het aan de stok met de ronde-voorzitter over het wel of niet toestaan van een interruptie.

Terwijl de wethouder, naar aanleiding van de inbreng van de fracties in eerste termijn, de visie van en de beantwoording namens het college uitsprak, wilde de SP woordvoerder de wethouder op het punt van de bouw van het appartementengebouw interrumperen. Echter de ronde-voorzitter wilde dit alleen toestaan wanneer het om een verduidelijkingsvraag zou gaan. Daar het over een uitspraak van de wethouder ging waar de SP direct nader op in wilde gaan werd hem de interruptie niet toegestaan.

Als goedmakertje kreeg de SP in tweede termijn als eerste het woord. De SP woordvoerder erkende dat de bewaking van de orde van de vergadering bij de ronde-voorzitter ligt, maar gaf verder aan dat de SP geen behoefte heeft om aan vraag en antwoordspelletjes mee te doen en in het vervolg graag meer inhoudelijke debatten voorstaat.

Reactie toevoegen

U bent hier