h

Bomen Grondzeilerplantsoen Almere-Buiten

9 juli 2014

Bomen Grondzeilerplantsoen Almere-Buiten

24 Juni jl. werd ik door een van de buurtbewoners van het Grondzeilerplantsoen in Almere-Buiten aangesproken over de bomen die aan de rand van het plantsoen staan.

De bewoonster vroeg aan mij of ik wellicht iets kon betekenen voor de buurt om de gemeente aan te schrijven. De bomen ( populieren) waren aan de onderkant aan het weg rotten. Ook hingen er takken los in de boom die met een flinke storm een aanzienlijke schade konden gaan veroorzaken.

De bewoonster had inmiddels al diverse keren de gemeente gebeld en haar beklag gedaan. Iemand van de groen voorziening was al langs geweest om de bomen te inspecteren maar vond de klacht niet urgent genoeg. Een andere bewoonster liet s’ avonds haar hondje uit en kreeg bijna een grote tak op haar hoofd. Gelukkig viel de tak net naast haar maar de schrik zat er goed in.

Ik ben direct met de bewoners meegelopen en foto’s gemaakt van de bomen om zo een goed beeld van de situatie te geven wanneer ik de gemeente zou aanschrijven.

Wat ik vervolgens zag, was schrikbarend! Een van de bomen was er erg slecht aan toe en als leek dacht ik zelfs dat deze boom was aangevreten door een boktor.

De volgende dag ben ik gelijk gaan bellen met de gemeente en kreeg als antwoord dat ik hen een email diende te sturen. Uiteraard heb ik dat gelijk gedaan vanwege een te groot veiligheidsrisico. Deze bomen zouden het zomaar eens kunnen gaan begeven. De bomen stonden gesitueerd aan de rand van het plantsoen nabij woonhuizen. Wanneer deze bomen zouden omvallen, dan zou er veel schade zijn en wellicht ook slachtoffers kunnen vallen.

In de ochtend van 25 juni heb ik de gemeente een email gestuurd met de foto’s als bijlage. Die zelfde ochtend werd er direct actie ondernomen vanuit de gemeente en de situatie nader bekeken door deskundigen. Op 26 juni is de boom die er het slechts aan toe was omgehaald en werd het plantsoen afgezet met linten. De andere nog gezonde bomen werden gesnoeid.

Of dit kordate optreden van de gemeente nou door mijn email is gekomen weet ik niet, maar frappant is het wel en heb ik als SP bestuurslid mijn visite kaartje afgegeven. Ik ben in ieder geval blij dat ik de bewoners heb kunnen helpen en een hart onder de riem heb kunnen steken dat zij er niet alleen voor staan. Samen sta je sterk! 

Henriëtte Schouten

Bestuurslid Afd. SP Almere

 

Reactie toevoegen

U bent hier